Έτσι θα εφαρμοστεί το ΚΕΑ για 700.000 δικαιούχους

Την καθολική υλοποίηση του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από την 01/01/2017 με χρηματοδότηση 760 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο συνάντησης – ενημέρωσης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου.

Η ίδια σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από το πλεόνασμα που επετεύχθη από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Νωρίτερα η κ. Φωτίου σε τηλεοπτική συνέντευξη της, είχε ανακοινώσει την ενσωμάτωση επιδομάτων στο ΚΕΑ.

Σύμφωνα με κ. Φωτίου από το Πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 700.000 πολίτες που ζουν στη φτώχεια και θα εμφορείται από καινοτομίες. Σύμφωνα με την ίδια πέρα της οικονομικής ενίσχυσης, οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα:

α) Για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της πρόνοιας,
β) Περισσότεροι από το 10% των δικαιούχων θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την ανπληρώτρια υπουργό, η επιλογή του ωφελούμενου θα γίνεται με βάση τα εισοδήματα των τελευταίων 6 μηνών κατά δήλωση του ίδιου, καθώς όπως σημείωσε η κ.Φωτίου «εμείς εμπιστευόμαστε τους πολίτες».

Η πλατφόρμα του ΚΕΑ θα είναι συνδεδεμένη με όλα πληροφοριακά συστήματα και θα είναι πολύ εύκολο να συμπληρωθεί. Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης της θα γίνεται γνωστό στον αιτούμενο εάν δικαιούται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα. Την υλοποίηση του προγράμματος θα «τρέξουν» οι δήμοι της χώρας.

Recommended For You