Έρχεται το ρομπότ-μωρό της Toyota

Ένα ρομπότ-μωρό έφτιαξε η Toyota το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στην Ιαπωνία το 2017 στην τιμή των 350 ευρώ.

Το Kirobo Mini έχει ύψος μόνο 10 εκατοστών και μπορεί να πιάσει ψιλή κουβεντούλα με τον διπλανό του. Προορίζεται να κρατά παρέα στον δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού, καθώς μπορεί κανείς να το μεταφέρει κανείς μαζί του και να το ακουμπά κάπου κοντά του.

Το Kirobo Mini, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, μιλάει με φωνή που θυμίζει μωρό, μπορεί να χειρονομεί, να αλλάζει εκφράσεις στο πρόσωπό του, να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και να θυμάται τι αρέσει και τι όχι στον διπλανό του.

Ακόμη μπορεί να συνδέεται με διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές ή με το αυτοκίνητο του χρήστη, από τις οποίες παίρνει δεδομένα και έτσι είναι σε θέση να συζητά με τους ανθρώπους για πράγματα σχετικά με αυτούς.

Πρόδρομός του ήταν το μεγαλύτερο Kirobo, ύψους 34 εκατοστών, που στάλθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2013, συνοδεύοντας τον ιάπωνα αστροναύτη Κόχι Βακάτα για να μη νιώθει μόνος. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πρωτοπορία διεθνώς τόσο στην τεχνολογία, όσο και στη χρήση ρομπότ σε εργοστάσια, γραφεία, καταστήματα, νοσοκομεία, σπίτια, εστιατόρια κ.α.

Recommended For You