Άστεγος βρήκε σπίτι και δουλειά μέσα από μια φωτογραφία που έγινε viral στο διαδίκτυο

Η φωτογραφία και η ιστορία του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε συγκίνηση. Ο κύριος Παύλος έμεινε άνεργος, χωρίς στέγη με αποτέλεσμα να διανυκτερεύει στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι δυσκολίες αυτές δεν τον άφησαν να χάσει την αξιοπρέπεια και την ευγένειά του. Με διακριτικότητα ζητούσε από περαστικές χρήματα προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει μία τυρόπιτα.

Ο επιχειρηματίας και κειμενογράφος στην «Καθημερινή» Στέφανος Ξενάκης συνάντησε τον κ. Παύλο έξω από ένα σούπερ μάρκετ και εντυπωσιάστηκε από τη λεπτότητα του άστεγου άνδρα. Έπιασαν την κουβέντα και ο κ. Παύλος αποκάλυψε ότι στη ζωή του έχει κάνει όλες τις δουλειές, από υπάλληλος γραφείου μέχρι εργάτης σε οικοδομή.

Ο αρθρογράφος τράβηξε μια φωτογραφία του, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να βρεθεί στέγη και μια θέση εργασίας. Η εικόνα έγινε viral και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν και προσέφεραν στον κ. Παύλο δουλειά, ενώ ένας συνάνθρωπος αποφάσισε να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του.

Ακόμη πιο συγκινητικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, ανάμεσα στα μηνύματα που έλαβε ήταν αρκετά από άλλους άστεγους, οι οποίοι προσφέρθηκαν να μοιραστούν το υστέρημά τους για να βοηθήσουν.

«Ο παράδεισος είναι εδώ. Είναι ο άγνωστος που περιμένει μια καλημέρα, ο περιπτεράς που περιμένει ένα ευχαριστώ, το ζωάκι που περιμένει ένα χάδι, ακόμα και το άδειο πλαστικό μπουκάλι που περιμένει κάποιον να το βάλει ξανά σπίτι του, στον μπλε κάδο. Το να δίνεις είναι ευλογία. Το ζήσαμε όλοι χθες» σημείωσε ο κ. Ξενάκης ευχαριστώντας όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν τον κ. Παύλο.

Recommended For You