Η Nissan παρουσίασε μια έρευνα που θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.
Η τεχνολογία Brain-to-Vehicle (ή αλλιώς B2V) της Nissan υπόσχεται να επιταχύνει τουςχρόνους αντίδρασης των οδηγών, “διαμορφώνοντας” αυτοκίνητα που θα προσαρμόζονται συνεχώς, με τρόπο που θα κάνει την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική.
Η Nissan θα επιδείξει τις δυνατότητες αυτής της αποκλειστικής τεχνολογίας στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας. Το B2V είναι η τελευταία εξέλιξη του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.
Αυτή η ανακάλυψη από τη Nissan είναι το αποτέλεσμα έρευνας που βασίζεται στην χρήση της τεχνολογίας αποκωδικοποίησης του εγκεφάλου, προκειμένου να προβλέψει τις ενέργειες του οδηγού και να ανιχνεύσει τυχόν “οχλήσεις”.
Πρόβλεψη: “Συλλαμβάνοντας” σημάδια που δείχνουν ότι ο εγκέφαλος του οδηγού πρόκειται να εκτελέσει μια κίνηση, όπως για παράδειγμα να στρίψει το τιμόνι ή να πατήσει το πεντάλ του γκαζιού, οι τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού μπορούν να κάνουν τις κινήσεις πιο γρήγορα από ότι ξέραμε. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους αντίδρασης και συνεπώς την οδήγηση.
Ανίχνευση: Με την ανίχνευση και την αξιολόγηση της “όχλησης” του οδηγού, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει το στυλ οδήγησης, όταν βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία.
Άλλες πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας περιλαμβάνουν την προσαρμογή του εσωτερικού περιβάλλοντος του οχήματος, δήλωσε ο Δρ. Lucian Gheorghe, ανώτερος ερευνητής καινοτομίας στο ερευνητικό κέντρο της Nissan στην Ιαπωνία, ο οποίος διεξάγει την έρευνα B2V. Για παράδειγμα, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαυξημένη πραγματικότητα για να ρυθμίσει τι βλέπει ο οδηγός και να δημιουργήσει ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον.
Η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα στον κόσμο αυτού του είδους. Ο οδηγός φοράει μια συσκευή που μετρά τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από αυτόνομα συστήματα. Με την πρόβλεψη της προτιθέμενης κίνησης, τα συστήματα μπορούν να λάβουν δράση – όπως στρίβοντας το τιμόνι ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο – 0,2 με 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό, ενώ η λειτουργία τους παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπαίσθητη.
Στην έκθεση CES 2018, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 9 Ιανουαρίου, η Nissan θα χρησιμοποιήσει έναν προσομοιωτή οδήγησης για να επιδείξει ορισμένα στοιχεία αυτής της τεχνολογίας. – πηγή
Discover more from World Reader's Digest
Subscribe to get the latest posts sent to your email.