Media News και άλλες ειδήσεις!

Αμήχανοι στην ανεξάρτητη αρχή οι νομικοί που καλούνται προς την προώθηση νομοθεσίας για την ψηφιακή αδειοδότηση να αποφανθούν για την τύχη των «ορφανών» συχνοτήτων του Alter και του κόκκινου 902 TV. 

Πάντως πλανώνται πλάνην οικτράν οσοι πιστεύουν ότι ο εφοπλιστής, μηντιάρχης και ποδοσφαιρικός παράγοντας προτίθεται να αγοράσει υπερχρεωμένη συχνότητα με βεβαρημένο «κάρμα». Θα αναμένει την τυπική διαδικασία, δεν βιάζεται και …λεφτά έχει. 
«Βατερλώ» της ψηφιακής μετάβασης για την Ευρώπη, η Ελλάδα, καθώς η ολοκλήρωση του εγχειρήματος δεν θα επιτευχθεί δυστυχώς εντός του 2012 ενώ ζητείται παράταση κατά 1 έτος έως και έως τις 30 Ιουνίου 2014. 
Αν και εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. κάνουν αποδεκτό το αίτημα, τότε η Τρόικα θα δώσει το «πράσινο φως» έτσι ώστε ο διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα και τα έσοδα που θα προκύψουν – αν και χλωμό – να γίνει εντός του εξαμήνου του 2014. 
Η συνδρομητική και δικαίως ζητεί ίσους και δίκαιους όρους για όλους τους πρωταγωνιστές της αγοράς καθώς ως γνωστόν οι ελεύθεροι παίκτες δεν δίνουν ευρώ τσακιστό για την ενοικίαση των συχνοτήτων. 
Αντιθέτως η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, τα προηγούμενα χρόνια έχει καταβάλλει σημαντικά ποσά (το 2002 περί τις 246.000 ευρώ, το 2000 στα 647.000 ευρώ, το 2004 στα 916.000 ευρώ, το 2005 περί το 1,5 εκατ. ευρώ, το 2006 περί το 1,9 εκατ. ευρώ, το 2007 πλήρωσε 2,9 εκατ. ευρώ, το 2008 2,8 εκατ. ευρώ και το 2009, περί τα 4,5 εκατ. ευρώ. Για το 2010 δεν υπάρχουν στοιχεία ενώ το 2011 η εταιρεία πλήρωσε 4.995.976 ευρώ. 
Εν τω μεταξύ εντελώς παρασκηνιακά στην αρμόδια γραμματεία του σχετικού υπουργείου συνεχίζεται το deal μεταξύ καναλιών και Digea για την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης. Διακύβευμα, όπως προαναφέραμε η ημερομηνία μετάβασης καθώς λεφτά δεν υπάρχουν, ούτε εξάλλου και πρόγραμμα χρηματοδότησης. 
Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση διύλισε τον κώνωπα στο πολυνομοσχέδιο και κατάπιε την κάμηλο καθώς ουδέποτε κατατέθηκε η σχετική «δέσμευση» του οδικού χάρτη που είχε συμφωνηθεί μετά από τροποποιήσεις στο μνημόνιο 3. 
Ωστόσο, είπαμε : Εφόσον γίνει αποδεκτό, ο διαγωνισμός για το ψηφιακό μέρισμα που αφορά στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και κυρίως τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μετατίθεται για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Αν και εφόσον ενδιαφέρονται ακόμη. 
Μια τέτοια εξέλιξη ικανοποιεί και τις εταιρείες κινητής που ζητούν να μην γίνει ο διαγωνισμός το 2013 αφού δεν έχουν ακόμα προλάβει να αξιοποιήσουν το φάσμα που πήραν πέρσι, στο πλαίσιο της ανανέωσης των αδειών τους. 
Προστέθηκε ο ελληνικός ήχος σε δοκιμαστική εκπομπή, με το μήνυμα «Ακούτε το πρόγραμμα του Εuronews στα ελληνικά». Το ειδησεογραφικό κανάλι Euronews εκπέμπει από τον δορυφόρο Eutelsat HotBird 13Α στις13°East. 
Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε υψηλό επίπεδο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κυπριακής κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού σταθμού. 
Αν η Ελλάδα απαντήσει αρνητικά για την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος, το Euronews Greece θα εκπέμψει δορυφορικά ελεύθερα και μέσα από τις πλατφόρμες των συνδρομητικών καναλιών. 
Στην ευρεία γκάμα των ειδησεογραφικών καναλιών της Nova προστίθεται το αγγλόφωνο, 24ωρο, ειδησεογραφικό – ψυχαγωγικό κανάλι της Ιαπωνίας ΝΗΚ World. Το NHK World εκπέμπει μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Nova στη θέση 809. 
Με κινητοποιήσεις απάντησαν οι εργαζόμενοι στη συνδρομητική μετά τις περικοπές. 
Ο κακός χαμός αναμένεται στη συμπρωτεύουσα με τη μετάβαση. Αποκωδικοποιητές δεν υπάρχουν όπως και λεφτά εξάλλου. 
Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03.00, θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008). 
Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής (βλ. συνημμένους χάρτες), οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30 (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων). 
Η ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ από τον Χορτιάτη θα γίνεται από τα κανάλια 23 (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT HD και τα πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ – NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και KOSMOS), 56 (DW, BBC, ΡΙΚ και Βουλή των Ελλήνων) και 46 (EURONEWS και TV5) της περιοχής UHF. 
Οι τηλεθεατές των περιοχών που αναφέρονται, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή θα χρειαστούν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή MPEG 4. 
Και συμμετοχή στο Twitter έχει ο Θοδωρής Κυριακού. Λόγω της πολιτικής της εταιρείας (του TWITTER) τα ποσοστά των μετόχων δεν ανακοινώνονται. Ο διευθύνων σύμβουλος του ANT1 αποχώρησε από την άλλη του συμμετοχή στην εταιρεία του Facebook, λίγο μετά την είσοδο της στο χρηματιστήριο. 
Η παρατεταμένη έλλειψη ρευστού, σε συνδυασμό με την αβέβαιη απόφαση των τραπεζών να εγκρίνουν το ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ, φέρεται να αναγκάζει τη διοίκηση του μεγάλου καναλιού να προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα.
http://www.weeklytelecom.gr

… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You