iPhone από γύφτο; Στα πήρε όλα, σού έφαγε και το σάντουιτς!

Το “φυσάει και δεν κρυώνει” συμπολίτης μας, που έπεσε θύμα απάτης επιτήδειου Ρομά, ο οποίος τού πλάσαρε δύο (!) iPhone “για μεταξωτές κορδέλες”. Όπως μάς είπε το θύμα, πίστευε ότι ποτέ δεν θα πέσει θύμα τέτοιου είδους απάτης και κορόιδευε όσους άκουγε ότι “την πάτησαν”, αλλά η σκηνοθεσία και η υποκριτική του “πωλητή” ήταν τόσο άρτια, ώστε έβγαλε νοκ άουτ κάθε δυνατότητα λογικής σκέψης και αντίστασης.
Την ιστορία μάς διηγήθηκε με σπαρταριστές λεπτομέρειες γνωστός Χαϊδαριώτης. Ο παθών, λοιπόν, σταμάτησε για να αγοράσει ένα σάντουιτς, σε κατάστημα επί τής Λ. Αθηνών. Τον πλησίασε ένας μελαμψός νεαρός, που του έδειξε “με τρόπο” ένα ζευγάρι γυαλιά Dior, ζητώντας 100 ευρώ από 220 που κάνουν κανονικά. Τον προσπέρασε αδιάφορα. Κατά την επιστροφή του στο αυτοκίνητο, ο νεαρός ακολούθησε πιο επιθετική τακτική. Όρμησε και σχεδόν χώθηκε μέσα με τα γυαλιά στο χέρι, προκαλώντας το φόβο ότι έχει σκοπό να αρπάξει το πορτοφόλι του θύματος ή κάτι άλλο. Η πόρτα δεν μπορούσε να κλείσει πια, ενώ παρά τις φωνές, ο “πωλητής” επέμεινε κατεβάζοντας συνεχώς την τιμή και εκθειάζοντας το προϊόν, μέσα σε μια διαρκώς εντεινόμενη ένταση. Ο οδηγός έκανε μια τελευταία προσπάθεια να τον απωθήσει, αλλά στάθηκε αδύνατο να τον βγάλει έξω, καθώς είχε γαντζωθεί στην πόρτα. Κάθιδρος ο Ρομά άρχισε να τον παρακαλάει να του δώσει οτιδήποτε, “για να πιει κάτι”. Για να τον ξεφορτωθεί, του έδωσε το σάντουιτς που κρατούσε στο χέρι…
Αυτό ήταν! Αμέσως άρχισε η πραγματική παράσταση: Ο γύφτος πέταξε στα πόδια του ένα λευκό κουτί, μέσα σε ένα τσουνάμι από επαίνους για το “iPhone 4”, που θα του το έδινε με 150 ευρώ αντί 700… “Πάρτο, γιατί θα μου τα μαζέψουν ο μπάτσοι και θα είναι κρίμα”, έλεγε με σπαραγμό. Οι αντιστάσεις άρχισαν να κάμπτονται. Του έδωσε ένα πενηντάρικο.
Αυτό ήταν! Ο νεαρός, με ακόμη μεγαλύτερη φούρια τού έριξε στα πόδια και ένα μαύρο κουτί, αυτή τη φορά ένα  “iPhone 5”. “Δώσε άλλα 200 αδερφέ και πάρτο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα”. Έπιασε μπροστά του το κουτί, έσκισε το σελοφάν και έβγαλε ένα “λαχταριστό” iPhone! Στην παραζάλη το θύμα του έδωσε άλλα 30 ευρώ και ό,τι ψιλά είχε στην τσέπη! Ο Ρομά εξαφανίστηκε σαν καπνός.
Μόλις ο ιδιοκτήτης των δύο iPhone τα άνοιξε, είδε ότι είχαν άψογη μορφή, αλλά τα καλώδια φόρτισης ήταν “τής πλάκας”. Το μυαλό καθέρισε και κατάλαβε τι είχε πάθει. Πήρε ένα κατσαβίδι, τα άνοιξε και αντίκρισε την εικόνα που βλέπετε στη φωτογραφία: πλακέτες με το σήμα της Aple κολημμένες με σελοτέιπ (!), ένα κομματάκι σίδερο για να έχουν βάρος και ένα κυκλωματάκι για να γράφει “low battery” όταν πατάς το κουμπί εκκίνησης!
“Αποφάσισα να το διασκεδάσω”, μάς είπε ο παθών. “Περισσότερο με πείραξε που μού πήρε και το σάντουιτς ο αθεόφοβος! Και σας έφερα τη φωτογραφία του iPhone για ξέρει τι θα πάθει όποιος νομίσει ότι έπιασε την καλή, έξω από ένα σαντουιτσάδικο…”  
http://xaidarisimera.blogspot.gr

Recommended For You