8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα

Σχεδόν οι περισσότερες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους προέρχονται από εξαιρετικά μυθιστορήματα και βιβλία κόμικς. Σε αυτό το κείμενο συγκεντρώσαμε τις πιο γνωστές ιστορίες που θα δούμε λίαν συντόμως στην μεγάλη οθόνη και γνωρίζουμε από τις «αθάνατες» συγγραφικές τους νότες.

Macbeth

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Έχουν γίνει ήδη γνωστές μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες από την νέα μεταφορά του πασίγνωστου θεατρικού έργου του William Shakespeare που γράφτηκε πιθανότητα το 1603 και έχει μεταφερθεί πάμπολες φορές στον κινηματογράφο, το θέατρο, την όπερα και τα βιβλία κόμικς. Αυτή την φορά με πρωταγωνιστές τους Michael Fassbender και Marion Cotillard να ενσαρκώνουν το ζεύγος Macbeth, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία του ζεύγους που τάσσονται ενάντια στον βασιλιά τους Ντάνκαν της Σκωτίας. Ο Macbeth παρότι είναι ο ξάδερφος του βασιλιά θα βουτηχθεί σε μια εγκληματική πράξη παράνοιας και έγνοιας της εξουσίας με την συγκατάθεση και προτροπή της συζύγου του.

Φαίνεται πως το έργο έχει τα φώτα ώστε να προσελκύσει περισσότερο την εύνοια του κοινό, κατέχοντας στο casting επίσης τους βρετανούς ηθοποιούς: David Thewlis, Sean Harris, David Hayman, μετά την απεικόνιση του 2006 που δεν πέτυχε όσο περίμεναν οι φίλοι της τέχνης.

Frankenstein

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

 Ουκ ολίγες φορές η συγγραφική καινοτόμα ιστορία της συγγραφέως Mary Shelley του 1823, για την πορεία του «τέρατος» που δημιούργησε και επανέφερε στην ζωή ο ευφυέστατος ιατρικός επιστήμονας, dr. Victor Frankenstein με την βοήθεια του ηλεκτρισμού, έχει μεταφέρει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές με πιο γνωστές το φετινό “Penny Deadfull” και το κινηματογραφικό «I. Frankenstein».

Μάλιστα λίγο πριν βγει στους κινηματογράφους η προαναφερόμενη ταινία, αρκετοί σινεφίλ μπέρδευαν το σενάριο με το «Frankenstein» του 2015 που αναλύσουμε, νομίζοντας πως θα βγει μόνο μια ταινία.

Στο επερχόμενο λοιπόν φιλμ του 2015, γνωρίζαμε ήδη πως θα παίξει και ο γνωστός Daniel Radcliffe (Harry Potter ταινίες, Kill Your Darlings) στον ρόλο του Igor. Με την τελική κατανομή προστίθεται κεντρικά ο James McAvoy (X-Men ταινίες, Trance, Filth) στον ρόλο του επιστήμονα Dr. Victor και η Jessica Brown Findlay (Downtown Abbey τηλεοπτική σειρά).

Animal Farm

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Για τους λάτρεις των πολιτικών γεγονότων, το δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell του 1945, αναλύει στιγμές από τον 20ο αιώνα και την δράση της Ρωσικής Επανάστασης που έλαβε μέρος το 1917, εναντίον του Σοβιετικού ηγέτη, Στάλιν, θα αναλυθούν στο επερχόμενο ομώνυμο φιλμ που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Andy Serkis. Ο γνωστός ηθοποιός πειραματίζεται τα τελευταία χρόνια και με την σκηνοθεσία, ενώ σε εμάς θα μείνει αξέχαστος και ως ο αποκρουστικός και διψασμένος για επιθυμία, Gollum στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» και ως ο επαναστατικός και πληγωμένος από μη αποδοχή, ο πίθηκος Caesar, των ταινιών «Dawn & Rise of the Planet of the Apes».

Madam Bovary

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

 Το πασίγνωστο βιβλίο Madam Bovary με το προβοκατορικό τόνο και τον απελευθερωτικό ρυθμό για το 1856 που εκδώθηκε, πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά για ακόμα μια φορά στον κινηματογράφο, υπό την σκηνοθεσία της Sophie Barthes.

Στην Γαλλία κατά τον 17ο αιώνα παρακολουθούμε την ζωή της Emma Bovary που παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον γιατρό Charles και την επιθυμία της να ζήσει χωρίς πλήξη συνάπτοντας εξω-συζυγικές σχέσεις.

Στους ρόλους του πρωταγωνιστικού ζεύγους Emma-Charles βρίσκονται ακολούθως οι: Mia Wasikowska, Henry Lloyd Hughes. Τον Leon Dupuis θα υποδυθεί ο Ezra Miller (We Need To Talk About Kevin, The Perks Of Being a Wallflower), ενώ τον φαρμακοποιό Monsieur Homais ο ηθοποιός Paul Giamatti (12 Years A Slave, The Illusionist, Saving Private Ryan).

Salomé

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Αναφερόμαστε φυσικά στην πασίγνωστη ιστορία της Σαλώμης, μέσα από την σκοπιά του βιβλίου του Oscar Wilde, που «μάγεψε» με τον χορό της τον βασιλιά Ηρώδη και ως αντάλλαγμα κέρδισε ως δώρο το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Το προσωπείο τηςΣαλώμης, που γνωρίζουμε από την βιβλική θρησκευτική ιστορία, επανέρχεται στην ολοκληρωμένη ταινία του 2011, με την προσθήκη κομμένων σκηνών και στιγμών από τα γυρίσματα που δεν ενσωματώθηκαν στο τότε έργο. Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ξανά ο Al Pacino, ενώ τον σαγηνευτικό ρόλο της Σαλώμης, κάνει η ηθοποιός Jessica Chastain.

The Sound And The Fury

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Μόλις τρία χρόνια χρειάστηκαν για να καθιερωθεί μεγάλο όνομα, για το αντικείμενο με το οποίο καταπιάστηκε, ο συγγραφέας William Faulkner όταν μίλησε μέσα από το έργο του, για την επαρχιακή ζωή στο Μισισίπι. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1929 και μας μεταφέρει στην επίπονη ζωή και τις δυσκολίες των αδερφών Compson’s, καθώς ζουν στην απαρχή του 20ου αιώνα στον νότο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του 33χρονου άτυχου Benjy Compson βλέπουμε τον James Franco, ενώ και τα υπόλοιπα αδέρφια (Seth Rogen, Danny McBride) βουτούν το ίδιο σε μια μπερδεμένη οικογενειακή κατάσταση χάνοντας χρήματα και τις ελπίδες τους. Άραγε θα δούμε μια μαύρη κωμωδία;

The Jungle Book

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Για το χαριτωμένο, εκπαιδευτικό και συγκινητικό «Βιβλίο της ζούγκλας» του συγγραφέα Rudyard Kipling, γράψαμε πρόσφατα πως θα μεταφερθεί ξανά στον κινηματογράφο και μάλιστα σε δυο ταινίες από τις δυο μεγαλοεταιρίες, της Disney και της Warner Bros.

Αναλύοντας μια από τις δυο παραγωγές, και υπό την σκηνοθεσία του Jon Favreau. Βλέπουμε πασίγνωστους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους για την ιστορία του Μόγλι που έζησε στην ζούγκλα και ανατράφηκε από μια ομάδα λύκων και μια αρκούδα.

Ο αρκούδος – μέντορας Baloo ενσαρκώνεται από τον καταξιωμένο Bill Murray, η Kaa από την Scarlett Johansson, ενώ ο Bagheera από τον εξαιρετικό Ben Kingsley.

The Price Of Salt

8 επερχόμενες ταινίες βασισμένες σε κλασσικά μυθιστορήματα | dailyarticle.gr

Το κοινωνικό δράμα της συγγραφέως Patricia Highsmith που περιγράφει την ερωτική γνωριμία και σχέση μεταξύ δυο γυναικών και αναλύει εκτενώς τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις, πρόκειται να περάσει σύντομα στον κινηματογράφο, πιθανότατα με τον τίτλο «Carol» με τις καταξιωμένες ηθοποιούς Cate Blanchett και Rooney Mara.

Συγκεκριμένα το βιβλίο που εκδόθηκε το 1952, αφηγείται την ιστορία μιας πάμπτωχης πωλήτριας σε βιβλιοπωλείο που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή και ερωτεύεται μια μεγαλύτερη της σε ηλικία και παντρεμένη γυναίκα. Αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η κινηματογραφική μεταφορά θα καταγράψει και τις σεξουαλικές τους λεπτομέρειες. Στην σκηνοθεσία βρίσκεται ο Todd Haynes, ενώ στην ομάδα των πρωταγωνιστριών προστίθεται και η Sarah Paulson.

Πηγή: cinefreaks.gr

Recommended For You