5 σούπερ τροφές που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Αν ακολουθείτε δίαιτα αδυνατίσματος οι παρακάτω τροφές ίσως δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Δείτε ποιες είναι και πως σας βοηθούν να χάσετε τα περιττά κιλά
1. Ντομάτες
Οι ντομάτες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και φυτικές ίνες ενυδατώνουν το πεπτικό σύστημα και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Η ιδιότητα τους αυτή είναι χρήσιμη αν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως C, E και βήτα καροτίνη, οι οποίες είναι πιθανό να μας λείπουν όταν κάνουμε δίαιτα αδυνατίσματος.
2. Γαλοπούλα
Αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης και λόγω των χαμηλών λιπαρών της είναι ιδανική τροφή για όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος. Περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B που βοηθούν το μεταβολισμό. Επίσης είναι πλούσια σε σίδηρο και ψευδάργυρο που δεν πρέπει να λείπουν από μια δίαιτα.
3. Αυγά
Και τα αυγά αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά. Ενισχύουν  αργά και σταδιακά τα ενέργειας του οργανισμού μας γεγονός που συμβάλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και εμποδίζει τις λιγούρες.
4. Λάχανο
Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα. Και οι δύο αυτές ιδιότητες καθιστούν το λάχανο πολύτιμο σύμμαχο για όσους κάνουν δίαιτα.  Επιπλέον είναι ένα λαχανικό χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.
5. Πράσινο τσάι
Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά και χάρη στο κατεχινικό οξύ που περιέχει ενισχύει τον μεταβολισμό. Επιπλέον το πράσινο τσάι θεωρείται ότι προλαμβάνει διάφορες μορφές καρκίνου. Τέλος δεν σας επιβαρύνει με θερμίδες.
http://www.pathfinder.gr

Recommended For You