153 “ναι” και 7 διαγραφές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Με οριακή πλειοψηφία 153 ψήφων, 128 «όχι» και 18 «παρών» το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και δεκάδες άλλες αλλαγές, υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση όλη τη μέρα στη Βουλή εκτονώθηκε μετά την ψηφοφορία η οποία διεξήχθη χωρίς άλλα παρατράγουδα, αλλά με μεγάλες απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Η ΝΔ έχασε ένα βουλευτή της, το ΠΑΣΟΚ έξι βουλευτές οι οποίοι είτε δεν παραβρέθηκαν είτε ψήφισαν «παρών», ενώ δεν ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. οι οποίοι επέλεξαν το «παρών» που είχε προαναγγείλει ο Φ. Κουβέλης, με εξαίρεση το «όχι» των βουλευτών κκ. Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος δήλωσε «παρών» πηγαίνοντας κόντρα στην κομματική γραμμή, όπως και ο Μ. Μπόλαρης και η κυρία Άντζελα Γκερέκου, ενώ και ο κ. Κασαπίδης, βουλευτής της ΝΔ, επέλεξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να «σπάσει» την κομματική γραμμή.
Να απέχει από την ψηφοφορία επέλεξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σκανδαλίδης, κίνηση η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, όπως και το «όχι» του Οδυσσέα Βουδούρη και του κ. Μουτσινά από τη ΔΗΜ.ΑΡ.
«Παρών» δήλωσαν και ο Γρ. Ψαριανός και ο Β. Οικονόμου από τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Αναμενόμενο το «όχι» του Μ. Κασσή, βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κ. Παραστατίδη και του κ. Νικολόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ.
Εκπληξη το «παρούσα» της Αντζελας Γκερέκου η οποία είχε αντιδράσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ξεναγών.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο Αν. Σαμαράς ενημέρωσε ότι ο Γ. Κασαπίδης δεν ανήκει στην Κ.Ο. της ΝΔ. Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του ενημέρωση τη Βουλή ότι οι βουλευτές Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Α. Γκέρεκου, Γ. Κουτσούκης, Θ. Παραστατίδης και Μ. Κασσής διαγράφονται από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει δρομολογηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, κάτι που ενδέχεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Εξερχόμενος του Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», ενώ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την υπερψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ «μεγάλο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα προς την ανάκαμψη».
O πρωθυπουργός, κατά την έξοδό του από τη Βουλή, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίζεται την Κυριακή ενώ από Δευτέρα, σημείωσε, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η ανάπτυξη του ελληνικού λαού.
http://dailynews24.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You