15 σημαντικά πράγματα για τα προσωπικά οικονομικά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Η λίστα που ακολουθεί εμφανίστηκε αρχικά στο Quora, ως απάντηση στην ερώτηση «Ποια είναι τα 10 σημαντικότερα πράγματα για τα προσωπικά οικονομικά που πρέπει να γνωρίζει ένα άτομο χωρίς χρηματοοικονομικό υπόβαθρο;».

images

Λοιπόν:

1. Μην πας για έναν μισθό. Ένας μισθός δεν θα σου φέρει ποτέ χρήμα.

2. Μην επενδύεις τα χρήματά σου. Οι επενδύσεις είναι για διατήρηση του πλούτου, όχι για δημιουργία πλούτου. Οπότε πρώτα πρέπει να δημιουργήσεις πλούτο.

3. «Κατέβασε» 10 ιδέες την ημέρα. Αυτό μπορεί να μη μοιάζει με «personal finance», αλλά είναι.

4. Μην προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα με το να μην αγοράζεις ακριβό καφέ ή παίρνοντας το μετρό αντί για ταξί. Αυτό είναι μύθος. Ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομείς χρήματα, είναι να βγάζεις περισσότερα.

5. Μάθε πώς να αντιγράφεις

6. Βρες 10 ιδέες για το πώς μπορούν δύο άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Σύστησέ τους και βγες από τη μέση. Αυτό είναι πραγματικό networking (δικτύωση). Όχι το ψευτο-networking, όπου άνθρωποι δίνουν επαγγελματικές κάρτες σε αγνώστους.

7. Όταν έχεις πλούτο, ποτέ μην επενδύεις πάνω από το 2% του πλούτου σου, σε οποιαδήποτε ιδέα.

8. Μη μπαίνεις σε μία δουλειά με πολύ ανταγωνισμό. Μπες σε μία δουλειά με μονοπώλιο. Αυτό σημαίνει υψηλά κέρδη, υψηλές απολαβές, πολύ καλή εκπαίδευση.

9. Διάβαζε πολύ για πράγματα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα οικονομικά. Μετά συνδύαζέ τα.

10. Το να κοιμάσαι οκτώ ώρες ημερησίως ίσως είναι ο πιο σημαντικός κανόνας personal finance.

11. Να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς. Εξάλειψε από το περιβάλλον σου ανθρώπους που σε ρίχνουν.

12. Ευγνωμοσύνη = Αφθονία. Μπορείς να είναι ευγνώμων μόνο για ότι είναι ήδη σε αφθονία στη ζωή σου ή και για ότι ΘΑ είναι σε αφθονία στη ζωή σου. Οπότε να εξασκείσαι στην ευγνωμοσύνη / αφθονία όλη την ημέρα.

13. Έχε εμπιστοσύνη στο σώμα σου. Με οτιδήποτε κάνεις, όποιον γνωρίζεις, ρώτα «είναι αυτό καλό για ‘μένα;» Το ασυνείδητο μυαλό σου θα σου πει «ναι» ή «όχι». Περίμενε να απαντήσει. Μόλις απαντήσει, ακολούθησε τη συμβουλή.

14. Κοίταζε παντού για αυτά που είναι κρυμμένα. Οι άνθρωποι που ξέρουν από personal finance κρύβουν το χρήμα πολύ προσεκτικά.

15. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν από personal finance έχουν εκπομπές στην τηλεόραση γι’ αυτό το θέμα. Να είσαι δύσπιστος. Ακόμα και για ‘μένα.

____________

Πηγή: sofokleousin.gr

Recommended For You