0 Το επόμενο project που χρηματοδοτεί ο Bill Gates μετατρέπει ανθρώπινα περιττώματα σε νερό και ενέργεια!

Από τότε που άφησε τις “καθημερινές” δραστηριότητές του στη Microsoft, ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει βάλει ως στόχο να λύσει κάποια από τα σημαντικάπροβλήματα αυτού του πλανήτη. Οι προσπάθειές του να εξαλείψει την πολιομυελίτιδα, να βρει το “προφυλακτικό του μέλλοντος” ή και να εφεύρει εκ νέου την τουαλέτα ήταν ενδεικτικές, τώρα, ωστόσο, ο ιδρυτής της Microsoft ρίχνει την προσοχή του στον Janicki Bioenergy Omniprocessor, ένα μηχάνημα το οποίο αναλαμβάνει να μετατρέψει σε πόσιμο νερό ακόμη και μη επεξεργασμένα ανθρώπινα περιττώματα.

Ο Omniprocessor έχει πολλές δυνατότητες, καθώς είναι μία μονάδα που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Τοποθετώντας τα “απόβλητα”, λαμβάνετε “στην έξοδο” νερό και ενέργεια. To project είναι πολύ αποτελεσματικό, καθώς το τελευταίο μοντέλο μπορεί να παράγει έως και 86.000 λίτρα νερού την ημέρα, αλλά και 250kw ηλεκτρικής ενέργειας,διαχειριζόμενο περιττώματα από 100.000 άτομα.

Ο Gates προωθεί και χρηματοδοτεί τον Omniprocessor μέσω του ιδρύματός του, όχι μόνο επειδή μπορεί να βοηθήσει στην παροχή καθαρού πόσιμου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και καθώς σταματά τη διάδοση νόσων που προέρχονται από τα“απόβλητα” σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα του Janicki Omniprocessor θα πραγματοποιηθεί, μάλιστα, στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

bill-gates-drink-water-that-was-human-waste

Όσο για τον ίδιο τον Bill Gates, δείχνει την εμπιστοσύνη του στο project, πίνοντας νερό από το μηχάνημα, το οποίο, λίγα λεπτά πριν, ήταν ανθρώπινα περιττώματα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το video σήμερα κυκλοφορεί παντού, αν και, φυσικά, ο σκοπός του project είναι πολύ πιο σημαντικός από το εντυπωσιακό “τσιτάτο” που προκύπτει από την είδηση…

Recommended For You