0 Προσοχή σε νέο ιό στο Facebook! Μην κάνετε click στο link που σας κάνουν tag οι φίλοι σας

Έξαρση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες ένας “ιός” σε μορφή malware στο Facebook -ο οποίος εδώ και μήνες μας απασχολεί σε… παραλλαγές- και οδηγεί στο να γίνονται ομαδικά tag φίλοι σας (ή εσείς οι ίδιοι) από έναν Facebook friend σε ένα “ύποπτο” linkπορνογραφικού περιεχομένου, με τη μορφή που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

facebook-ios

Αν λάβετε σχετική ειδοποίηση στο Facebook, μην κάνετε κλικ στο link σε καμία περίπτωση, καθώς θα σας οδηγήσετε στο να “κολλήσετε” κι εσείς τον ιό και να μπείτε στη μεγάλη αλυσίδα των φίλων σας που τον διαδίδουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο (κάνοντας tag κι εσείς με τη σειρά σας τους δικούς σας φίλους).

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Mohammad Faghani, μέσα σε δύο μέρες από την εμφάνισή του το νέο trojan έχει μολύνει περισσότερους από 110.000 Facebook users. Κάνοντας click στο link, συγκεκριμένα λαμβάνετε την προεπισκόπηση ενός πορνό video, το οποίο τελικά σταματάει και ζητά τη λήψη ενός (ψεύτικου) Flash Player, ώστε να συνεχίσει την προεπισκόπηση. Στην ουσία, σας οδηγεί στο download ενός malware που έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, χάρη στον “εύκολο” τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται.

facebook

Η τακτική ονομάζεται “Magnet” και έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Για παράδειγμα τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία BitDefender είχε εκδώσει προειδοποίηση για μία παρόμοια απάτη που εμφάνιζε κάτι που έμοιαζε με Youtube video από κάποιον που εμφανίζεται γυμνός μπροστά σε μία web camera. Εσείς, τώρα που το γνωρίζετε, απλά προσέξτε πού κάνετε το… click σας!

πηγή

Recommended For You