Το Curiosity συνάντησε ένα λουλούδι στον Άρη

Εναν αδιευκρίνιστο σχηματισμό που μοιάζει πολύ με λουλούδι, φωτογράφησε το Curiosity στην επιφάνεια του Αρη. Το «λουλούδι του Αρη», όπως έσπευσαν να ονομάσουν τον περίεργο αυτό σχηματισμό που εντοπίστηκε στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, βρέθηκε «σφηνωμένο» ανάμεσα σε βράχια .
Η NASA, η οποία δημοσίευσε τη φωτογραφία, σημειώνει πως αυτό που αποτυπώνεται στη φωτογραφία, δεν φαίνονται να είναι θραύσματα του Curiosity, δεδομένου ότι ο σχηματισμός φαίνεται να «φυτρώνει» από την επιφάνεια του Αρη. Ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα πραγματικό φυτό.
Οπως είναι φυσικό ο διάλογος στο διαδίκτυο για τον περίεργο αυτό σχηματισμό πήρε «φωτιά». Πολλοί είναι και αυτοί που υποστηρίζουν, σε διάφορα φόρουμς, ότι ο σχηματισμός αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πολύτιμος λίθος, όπως χαλαζίας.
Ο Γκάρι Γουέμπστερ, εκπρόσωπος της ΝΑSA, μιλώντας για το θέμα στη Daily Mail, είπε πως ο όρος «λουλούδι» προφανώς χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει το σχήμα του ευρήματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ή να ερμηνευθεί ως απόδειξη ότι υπάρχουν λουλούδια στον Αρη.
Αλλωστε, ένα παρόμοιο εύρημα που εντοπίστηκε στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη τον περασμένο Οκτώβριο, αποδείχθηκε ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από κομμάτια πλαστικού που είχαν πέσει από τα ρομπότ της NASA.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You