Ταξίδι στην Ιρλανδία

ΤΟ «Σμαραγδένιο Νησί» περιλαμβάνει δύο χώρες: η μεγαλύτερη είναι η ανεξάρτητη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η μικρότερη είναι η Βόρεια Ιρλανδία, η οποία αποτελεί μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ιρλανδία αποκαλείται Σμαραγδένιο Νησί επειδή, χάρη στις άφθονες βροχές της, διαθέτει καταπράσινη ύπαιθρο. Γραφικές λίμνες και ποτάμια μαζί με παράκτια υψίπεδα και κυματιστούς λόφους προσθέτουν στη φυσική ομορφιά της.

Ο ιρλανδικός λαός έχει περάσει πολλά βάσανα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, από το 1845 ως το 1851, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες όταν ο περονόσπορος κατέστρεψε τις καλλιέργειες πατάτας. Για να ξεφύγουν από τη μάστιγα της φτώχειας, πολλοί μετανάστευσαν σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Σήμερα, περίπου 35 εκατομμύρια Αμερικανοί έλκουν την καταγωγή τους από την Ιρλανδία.

Οι Ιρλανδοί φημίζονται για τη θέρμη και τη φιλοξενία τους. Τα αγαπημένα τους χόμπι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ιππασία και τα ομαδικά αθλήματα, όπως το κρίκετ, το ράγκμπι, το ποδόσφαιρο και το γαελικό ποδόσφαιρο (τοπική παραλλαγή του γνωστού μας ποδοσφαίρου). Υπάρχει και το καμόγκι, ένα ομαδικό άθλημα με το οποίο ασχολούνται κυρίως γυναίκες και μοιάζει με το χόκεϊ επί χόρτου.

Οι Ιρλανδοί αγαπούν πολύ τη συζήτηση αλλά και τη μουσική. Σε έναν παραδοσιακό ιρλανδικό χορό που είναι φημισμένος σε όλο τον κόσμο, ο κορμός των χορευτών μένει σταθερός και άκαμπτος ενώ τα πόδια τους εκτελούν γρήγορες και ακριβείς κινήσεις.

Ο Διάδρομος του Γίγαντα, στις βόρειες ακτές της Βόρειας Ιρλανδίας, αποτελείται από χιλιάδες πέτρινες στήλες βασάλτη οι οποίες σχηματίστηκαν πολύ παλιά όταν εκροές λάβας ψύχθηκαν φτάνοντας στη θάλασσα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Πληθυσμός: Περίπου 4,5 εκατομμύρια στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας· περίπου 1,8 εκατομμύρια στη Βόρεια Ιρλανδία
  • Πρωτεύουσες: Δουβλίνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας· Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία
  • Γλώσσες: Ιρλανδική και αγγλική
  • Κλίμα: Εύκρατο με συχνές βροχοπτώσεις
  • Κύριες θρησκείες: Ως επί το πλείστον Καθολικοί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας· Προτεστάντες και Καθολικοί στη Βόρεια Ιρλανδία

http://www.jw.org

Recommended For You