Δωρεάν η είσοδος για τους ανέργους στα μουσεία

Στους αναρίθμητους μνημειακούς τόπους της Ελλάδας «επενδύει» επιτέλους η κυβέρνηση, με αναβαθμίσεις των υποδομών αλλά διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι οι μνημειακοί τόποι της Ελλάδας θα είναι ανοιχτοί από φέτος καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κι αυτό από την 1η Απριλίου που ξεκινά επίσημα το θερινό ωράριο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο προανήγγειλε και καλύτερες υποδομές προκειμένου οι φετινοί επισκέπτες να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέτοιες υποδομές είναι ταακυρωτικά μηχανήματα που λειτουργούν (πολλά ήταν κατεστραμμένα), ανανέωση ειδών στα πωλητήρια, βελτιώσεις στην πρόσβαση του κοινού, ανακαινισμένα αναψυκτήρια και σε σημεία που μπορεί να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό ο επισκέπτης.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα μουσεία θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν συμπολίτες μας που έχουν ενεργή κάρτα ανεργίας. Πολιτική την οποία σκοπεύει να επεκτείνει για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους.

Αρχική

Recommended For You