Άλλη μια φορά, για επανάληψη: Ο κόσμος δεν θα τελειώσει την 21/12/2012

Δεν έχουμε κάνει ποτέ αναφορά στην προοπτική επίθεσης εξωγήινων στον πλανήτη Γη. Όχι γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει. Αλλά αν γίνει, εμείς θα χαρούμε αφάνταστα γιατί θα πρόκειται για μία αλλαγή του κόσμου και όχι του τέλους του. Αυτά.
Το θέμα με το τέλος του κόσμου την 21η Δεκεμβρίου 2012 αισθανόμαστε ότι το έχουμε εξαντλήσει, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Στην αρχή το προσεγγίσαμε αρχαιολογικά, αναφερόμενοι στην αποκάλυψη μίας δεύτερης επιγραφής στο Comalcalco, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικό και της πλέον επίσημης εξήγησής τους ότι οι δοξασίες για το τέλος του κόσμου δεν έχουν καμία σχέση με τους Μάγια.
Έπειτα, επιστρατεύσαμε το YouTube και τον Colin Gray που ανεβάζει ενδιαφέροντα βίντεο με σύντομες ιστορίες για σχεδόν… τα πάντα, μήπως και με αυτό τον τρόπο το εμπεδώσουμε.
Μετά, είπαμε να επιστρατεύσουμε την τακτική της παρατήρησης και της ελαφράς ειρωνείας απέναντι σε όλους εκείνους που για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν να γίνουν καταστροφολόγοι, αλλά την ίδια στιγμή, επιζητούν και ένα ταίρι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μαζί .
Συνεχίσαμε την παρατήρηση επιστρατεύοντας την αγαπημένη επιστήμη της στατιστικής, καθώς το πρακτορείο Reuters είχε αναθέσει στην εταιρεία Ipsos να διεξάγει μία δημοσκόπηση σε 21 χώρες, για να εντοπίσει πόσοι άνθρωποι τελικά πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τελειώσει. Πρωταθλητές στα ποσοστά αυτά αποδείχτηκαν οι Ρώσοι και οι Πολωνοί, με τους Αμερικανούς και τους Τούρκους να ακολουθούν κατά πόδας.
Επιστρέψαμε στην αρχαιολογία και την δημοσίευση του περιοδικού Science για την ανακάλυψη μίας τοιχογραφίας, στη Γουατεμάλα αυτή τη φορά, όπου ένα νέο ημερολόγιο αποκαλύπτει πως οι προβολές των Μάγια στον χρόνο φτάνουν μέχρι και7000 χρόνια μετά.
Επειδή οι παραπάνω αποκαλύψεις των αρχαιολόγων είναι πάρα πολύ βάσιμες, οι καταστροφολόγοι επιστράτευσαν τηναστρονομία. Έτσι, άρχισαν να μιλούν για τον Nibiru τον πλανήτη που θα πέσει στο κεφάλι μας και η NASA αποφάσισε να μιλήσει σοβαρά για ένα άλλο θέμα που ίσως ικανοποιούσε τους οπαδούς του «τέλους», αλλά μετέθετε το όνειρό τους μερικάδισεκατομμύρια χρόνια. Ανακοίνωσε λοιπόν πως ο γαλαξίας μας, θα συγκρουστεί με αυτόν της Ανδρομέδας, αλλά σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Αν και πρόκειται για μία επική καταστροφή, οι οπαδοί του 2012 την θεώρησαν αρκετά μακρινή και δεν της έδωσαν σημασία.
Ο Πέτρος Αντωνάκης, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, προσέγγισε «κινηματογραφικά» το θέμα, παρουσιάζοντας ένα 8 λεπτο μοντάζ του Zach Prewitt με τον κινηματογράφο της αποκάλυψης. Σκηνές μέσα από όλες αυτές τις ταινίες του Hollywood που προσδιόρισαν με το δικό τους τρόπο, το τέλος του κόσμου. Διασκεδάσαμε, είναι αλήθεια.
Και πολύ πρόσφατα ήρθε η θέση του χιούμορ. Δεν γίνεται να μην επιστρατεύσεις το χιούμορ σου, όταν διαβάζεις επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής κυβέρνησης ότι ο κόσμος δεν θα τελειώσει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
Και είπαμε να κλείσουμε την αναφορά μας με την αγαπημένη NASA. Που επιστράτευσε επικοινωνιολόγους για να φτιάξει έναβίντεο που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον κόσμο το Σάββατο 22/12/2012.
Τι άλλο θέλετε να σας πούμε; Μπορούμε να αρχίσουμε τα ανέκδοτα που έχουν κυκλοφορήσει για την 21η Δεκεμβρίου 2012, αλλά λέμε να μην το κάνουμε. Θα χαρούμε, όμως, να αναπαράγουμε όλα εκείνα που θα κυκλοφορήσουν για τους ανόητους που πίστευαν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου και τελικά δεν ήρθε. Εκείνα, θα σας τα μεταφέρουμε λέξη-λέξη.
http://www.digitallife.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You