Όλη η αλήθεια για το γνωστό μας “frozen yogurt” – Τι πραγματικά κρύβει;

Το frozen yogurt  αποτελεί την τελευταία διατροφική μανία αφού οι χαμηλές θερμίδες και η γεύση του προσελκύουν τους καταναλωτές που θέλουν να αποφύγουν τα παγωτά και προσέχουν τη διατροφή τους.
Είναι όμως το έδεσμα αυτό τόσο αθώο όσο διατείνεται;  Η Huffington Post υποστηρίζει πως το frozen yogurt δεν είναι τόσο «αθώο» όσο παρουσιάζεται στους καταναλωτές. Μετά από έρευνα σε έξι διεθνείς αλυσίδες της Αμερικής η ιστοσελίδα διαπίστωσε πως το «αθώο»  frozen yogurt περιείχε, μεταξύ άλλων, κόμμι γκουάρ, κιτρικό νάτριο, κόμμι κυτταρίνης, φωσφορικό μονο-εστεροποιημένο, προπυλενογλυκόλη κ.ά..
Κάποια, μάλιστα, περιείχαν καραγενάνη, που είναι υδατάνθρακας ο οποίος παράγεται από ερυθροφύκη, χρησιμοποιείται ευρέως ως σταθεροποιητής και μέσο αύξησης της πυκνότητας σε γαλακτοκομικά προϊόντα και που πολυάριθμες μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει έλκη και καρκίνο του πεπτικού συστήματος!
«Το γεγονός ότι υπάρχει η λέξη γιαούρτι στο όνομα ουδόλως “αθωώνει” αυτό που βρίσκεται μέσα στο κουτάκι σας», λέει ο Ντέιβιντ Κάτζ, ιδρυτικός διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Πανεπιστημίου Yale και προσθέτει πως το παγωμένο γιαούρτι «δεν είναι μια εναλλακτική λύση να τρώει κανείς διαφορετικά το γιαούρτι, είναι μια διαφορετική πρόταση για παγωτό».
http://patrasevents.gr

Recommended For You