Ψυχολογία: Πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να υπερ-αναλύεις

images

Τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.
Αντί να εστιάζεις στην γνώμη των άλλων για σένα, δοκίμασε να εστιάσεις σε σένα και με ποιους τρόπους αισθάνεσαι καλά χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι γι΄αυτό.

Γιατί δεν δούλεψε αυτή η σχέση/ θέση εργασίας/επαγγελματική κίνηση/
Δεν υπάρχει πράξη που να μην ενέχει την έννοια του ρίσκου. Μερικά πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης.

Τις σκέψεις σου
Μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σκέψη περνάει από το μυαλό σου. Αρχικά -το google λέει- ότι είναι πάνω από 60.000 και δεύτερον, επηρεάζονται ανά πάσα στιγμή από αναρίθμητους παράγοντες όπως την διάθεση σου, τον τρόπο που σου είπε καλημέρα ο φίλος σου, ένα μέιλ που έλαβες. Όλα αυτά μπορούν να μεταβάλλουν τη γνώμη σου για ένα θέμα.

Όταν δεν σου απαντάει αμέσως.
Ξέρουμε ότι θα ήθελες να είσαι το κέντρο του κόσμου του, αλλά μην το παίρνεις προσωπικά.

Τι κάνουν/ έχουν οι υπόλοιποι
Καμία δυστυχία δεν συγκρίνεται με αυτή που σου δημιουργεί η σύγκριση με τους άλλους. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις άλλα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Τι λέει το ζώδιο σου
Είμαι περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που διαβάζουν ευλαβικά το ζώδιο τους. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως οι γραμμές που έχουν γραφτεί κάτω από το ζώδιο σου δεν είναι παρά μία γενική (και συνήθως απλουστευμένη) θεώρηση. Σε καμία περίπτωση η ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία μοίρα σου.

Το ποσό του μισθού/ τραπεζικού λογαριασμού σου
Είσαι πολλά παραπάνω από ένας αριθμός για να κρίνεις τον εαυτό σου με βάση αυτό.

Τις προηγούμενες σχέσεις σου
Η μόνη δυνατή πραγματικότητα που έχεις είναι το παρόν. Όχι οι στιγμές σου με κάποιο σύντροφο (όσο «μαγικές και γλυκούλικες» κι αν ήταν).

Τις επιλογές σου
Ακόμα κι αν μία επιλογή αποδειχθεί τελικά λάθος, σου δείχνει α. ποια απόφαση θα μπορούσε να είναι η σωστή και ,άρα, τι να αποφύγεις στο μέλλον. Και αυτό -αν είσαι σε θέση να το συνειδητοποιήσεις και να το εφαρμόσεις- δεν είναι λίγο.

Recommended For You