Χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ την Παρασκευή η Αθήνα

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή μετρό και Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:
«Η χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κατάργηση της συμμετοχής του Δημοσίου σε στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ και όχι μόνο, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών.
Η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δικαιώνονται για άλλη μια φορά όσοι έχουν την πεποίθηση ότι η ύφεση δε θα σταματήσει, ακόμα και αν εκχωρηθεί στους ιδιώτες το κάθε τι που έχει σχέση με το ελληνικό κράτος.
Επιπλέον, κατατέθηκαν στην ουσία ο προϋπολογισμός και τα επίπονα – σκληρά μέτρα που θα πλήξουν όλους τους παραγωγικούς τομείς, καθώς και τους άνεργους και τους συνταξιούχους.
Τέλος, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εφαρμόζοντας τις «άνωθεν» εντολές, προβαίνει σε υλοποίηση ”διοικητικών πράξεων” που θίγουν και προσβάλλουν τους εργαζόμενους σε αυτή.
Για τους λόγους αυτούς στα πλαίσια της υλοποίησης της από 1/10/2012 απόφασης του συντονιστικού οργάνου των Σωματείων, το Σ.Η.Ε.Κ. πραγματοποιεί 24ωρη Απεργία, την Παρασκευή 2/11/2012.
Έτσι, οι Γραμμές 1, 2 & 3 της ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό – Ηλεκτρικός) αύριο δε θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».
http://www.protothema.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You