«Φυσικός» ο θάνατος της τετραπληγικής στα Χανιά

Αυτό συμπεραίνει η ιατροδικαστική γνωμάτευση

Η διακοπή ρεύματος σε τετραπληγική κάτοικο Χανίων, την οδήγησε στο θάνατο, ενώ αρκετές ήταν οι ανιδράσεις που ακολούθησαν. Και όμως το πόρισμα καταλήγει σε φυσικό θάνατο που δε σχετίζεται με τη διακοπή ρεύματος.

Το αποτέλεσμα της Ιατροδικαστικής Γνωμάτευσης:

images

“Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά, Κρήτης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, Ιατροδικαστής κα Ε. Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ως εξής:

· Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

· Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

· Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός”.

http://www.enet.gr

Recommended For You