Φτάξτε πεντανόστιμο Κονάφα, Κνάφε ή Κιουνεφέ!

Μια συνταγή από τη Μέση Ανατολή που θα σας κερδίσει αμέσως σε γεύση αλλά κυρίως στην ευκολία του να το φτιάξετε!
Υλικά για 6-8 άτομα:
500γρ. κανταΐφι
250γρ. βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
1 δόση κρόκο (σαφράν)
1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
300γρ. μοτσαρέλα
3-4 κουτ. σούπας κουκουνάρια
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
1 λεμόνι, τη φλούδα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για γαρνίρισμα:
φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
Εκτέλεση:
“Ξαίνετε” το κανταΐφι πολύ καλά με χέρια που βουτάτε κάθε τόσο στο λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνετε κι ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, αλείφοντας την επιφάνειά του . Πασπαλίζετε την επιφάνεια του τηγανιού με σαφράν ανακατεμένο με το αλεύρι. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και πιτσιλάτε την επιφάνεια του τηγανιού. Απλώνετε τις μισές κλωστές. Πασπαλίζετε με τα κουκουνάρια.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και καλύπτετε την επιφάνεια του κανταϊφιού. Τη σκεπάζετε με τις υπόλοιπες κλωστές. Πιέζετε και βουτυρώνετε καλά.
Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και σιγοψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ψηθεί από κάτω. Στο διάστημα αυτό, βουτυρώνετε με πινέλο κάθε τόσο τα τοιχώματα του τηγανιού και πιέζετε την επιφάνειά του.
Με τη βοήθεια ενός καπακιού κατσαρόλας ή ενός πιάτου, αναποδογυρίζετε το γλυκό μέσα στο τηγάνι (όπως κάνετε για την ομελέτα) ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί, αναποδογυρίζετε ξανά και ξανά μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να ροδίσει το κανταΐφι. Χρειάζεται έχετε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά συνέχεια. Το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού για 9 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει καλά το σιρόπι, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνετε το κρύο κανταΐφι με καυτό σιρόπι.
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αναποδογυρίζετε το κιουνεφέ σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τα φιστίκια. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.
http://www.briefingnews.gr

Recommended For You