Τραγικά σενάρια στην υπόθεση της 4χρονης Μαρίας

Δείγμα DNA θα δώσει ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009 – Τί απέγιναν τα 10 από τα 14 παιδιά που είχε δηλώσει το ζευγάρι των Ρομά – Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για εκατοντάδες παιδιά που έχουν χαθεί τα ίχνη τους – Ανθρωπολόγοι θα προσπαθήσουν να βρουν την άκρη του νήματος για την καταγωγή της μικρής – Στον ανακριτή αύριο το ζευγάρι των αθίγγανων
Τραγικά είναι τα σενάρια που βλέπουν ώρα με την ώρα το φως της δημοσιότητας στην πρωτοφανή υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, του ξανθού αγγέλου που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό Ρομά και αποδειχθηκε πως δεν αποτελούσε βιολογικό τέκνο των φερόμενων ως γονιών της.
Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές σαφάρι ελέγχων, τόσο εντός των συνόρων, όσο και εκτός με τη συμμετοχή της Interpol, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η πραγματική ταυτότητα της μικρής. Έργο ιδιαίτερα δύσκολο καθώς θα πρέπει να ανοιχθούν εκατοντάδες φάκελοι υποθέσεων παιδιών που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια κι αυτό χωρίς κανείς να είναι σίγουρος πως η 4χρονη Μαρία είναι ελληνικής καταγωγής, μιας και οι ειδικοί της Αστυνομίας διόλου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν βρει έναν κρίκο διεθνούς κυκλώματος αρπαγής και εμπορίας παιδιών!
Η 40χρονη “μητέρα” της Μαρίας έχει προσώρας δώσει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές του πως βρέθηκε η 4χρονη στην οικογένειά της. Οι αρχές δεν πιστεύουν καμία από αυτές τις εκδοχές και έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή ανθρωπολόγων και ειδικών επιστημόνων για να βρει μια απάντηση ως προς την καταγωγή της μικρής.
Την ίδια ώρα χαρακτηριστική περίπτωση ενός ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη το οποίο είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009. Το ζευγάρι καταγγέλει πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μολύνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφή της σωρού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 4χρονης οι άτυχοι γονείς ζήτησαν να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να διαπιστώσουν κατά πόσον η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά.
Άλλη μαρτυρία, από άνθρωπο του συγγενικού κύκλου των κατηγορούμενων Ρομά, θέλει την μικρή Μαρία να είναι παιδί Βουλγάρας που διέμενε στους Σοφάδες και πούλησε το 2009 το νεογέννητό της στους σημερινούς γονείς του. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να το μεταπουλήσουν (!) σε ζευγάρι αλλοδαπών αλλά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε…
Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού, εκ των οποίων έχουν δηλωθεί επισήμως στις αρχές 13 κορίτσια και μόλις ένα αγόρι. Τα 10 από τα 14 παιδιά δεν έχουν εμφανιστεί στις αρχές καίτοι έχει ζητηθεί η φυσική τους παρουσία!
Η υπόθεση της 4χρονης έχει ξυπνήσει μνήμες άλλων χαμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς το θέμα έχει πάρει διεθνή διάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν η οποία σε ηλικία τριών ετών τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, δήλωσαν ότι οι ελπίδες τους αναπτερώνονται. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και νέες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν κάποιον άνδρα να μεταφέρει το κορίτσι από το δωμάτιο της οικογένειας.
Η υπόθεση όμως που παίρνει νέες διαστάσεις μετά την περιπέτεια της 4χρονης είναι αυτή του Μπεν Νίνταμ, που είχε απαχθεί από ξενοδοχείο της Κω το 1991. Η οικογένεια του Μπεν νιώθει ότι έφτασε η ώρα να βρεθεί μετά από χρόνια αγώνων το παιδί της. «Οι αρχές στην Ελλάδα μας έλεγαν πάνταότι οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά. Τώρα ξέρουμε ότι κλέβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του Μπεν, Κέρι.
Οι γονείς του Μπεν, που πλέον θα είναι 24 ετών, θεωρούν ότι τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην μαρτυρία του Αντώνη Μπέντζιου, ο οποίοςαπέδρασε από τη φυαλκή και βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στη Λάρισα το 1991, ψάχνοντας τον δικό του γιο, Ράμπο, που τότε έμενε με την γνωστή οικογένεια τσιγγάνων, Κερίμι. Σϋμφωνα με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στους παππούδες του Μπεν το 1996 στον καταυλισμό είχε δει ένα αγόρι που έμοιαζε πολύ με τον Μπεν και όταν ρώτησε ποιος είναια υτός, το «κεφάλι» της οικογένειας του απάντησε:«Τον αρπάξαμε από την Κω».
Ο Μπέντζιος είχε δώσει και κατάθεση στην αστυνομία, αλλά οι αρχές δεν έδωσαν ποτέ την πρέπουσα σημασία.
Οι ΜακΚάν πάντα πίστευαν ότι οι τσιγγάνοι ήταν το κλειδί της υπόθεσης και μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης της Μαρίας ικετεύουν: «Βοηθήστε μας να βρούμε το γιο μας. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει σημασία. Ο Μπεν είναι τώρα 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια και είναι πάρα πολλά».
Οι ελπίδες τους ότι ο γιος τους θα βρεθεί βασίζεται και σε μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος είχε καταθέσει ότι είχε δει το αγόρι στον καταυλισμό μαζί με ένα μέλος της οικογένειας Κερίμι.
Σε κάθε περίπτωση το ζεύγος των Ρομά, ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, ενώ τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.
http://www.protothema.gr

Recommended For You