Το Skype άφησε χωρίς φωνή πολλά εκατομμύρια ανθρώπους

imagesΗ διακοπή της δημοφιλούς VoiP υπηρεσίας επηρέασε την επικοινωνία των χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο

Προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Skype. Αρχικά, μεμονωμένοι χρήστες ανέφεραν στα social media ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. Η δυσλειτουργία έχει επηρεάσει και εκείνους που προσπαθούν να συνδεθούν από τη χώρα μας.

Το ζήτημα φαίνεται ότι έχει αρχίσει σταδιακά να αντιμετωπίζεται. Η σύνδεση επανήλθε προσωρινά για μερικά λεπτά και διακόπηκε εκ νέου, οπότε ακόμα δεν είναι εφικτή η φωνητική επικοινωνία για πολλά εκατομμύρια χρήστες του Skype από όλο τον κόσμο.

Οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς VoiP υπηρεσίας (η οποία ανήκει στη Microsoft) είχαν από νωρίς παραδεχτεί με μήνυμα στο Twitter την ύπαρξη του προβλήματος, ζητώντας συγνώμη από τους χρήστες και αναφέροντας ότι εργάζονται για την επίλυσή του.

Σε κατοπινή ανακοίνωσή του, το Skype υποστήριξε ότι αν και οι χρήστες στην πραγματικότητα συνδέονταν στην υπηρεσία εντούτοις εμφανίζονταν offline, ενώ ήταν δυνατή η αποστολή γραπτών μηνυμάτων προς τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα των επαφών τους.

Για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ωρών είναι αδύνατη η ουσιαστική σύνδεση και η πραγματοποίηση φωνητικών και βίντεο-κλήσεων τόσο μέσω εφαρμογών για Android, iOS, Windows και OS X, όσο και μέσω web περιβάλλοντος.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι επηρέασε καθολικά την υπηρεσία. Οι πρώτες αναφορές προήλθαν από περιοχές όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία (μάλλον λόγω διαφοράς της ώρας), αλλά και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

http://www.protothema.gr

Recommended For You