Το Gmail διευκολύνει τη διαδικασία «Unsubscribe» από τις λίστες email!

Συχνά πυκνά λαμβάνω αρκετά emails με newsletters από εταιρίες στις οποίες ποτέ δεν έκανα εγγραφή. Αυτό συμβαίνει διότι είτε κάποιος άλλος χρήστης έκανε εγγραφή με το email μου και δε μου στάλθηκε ποτέ email επιβεβαίωσης της εγγραφής, είτε επειδή η εταιρία βρήκε κάπως το email μου και θέλησε να το εκμεταλλευτεί για να πουλήσει κλικς, προϊόντα ή υπηρεσίες.

Στα περισσότερα emails αυτού του τύπου, περιλαμβάνεται κάπου προς το τέλος, πολλές φορές με μικρά γράμματα, ένας σύνδεσμος με την επιλογή «Unsubscribe» για απεγγραφή από τη λίστα των emails στην οποία αποστέλλονται τακτικά τα emails.

images

Την επιλογή αυτή θέλει το Gmail να αναδείξει στους χρήστες, κάνοντας ευκολότερο τον εντοπισμό της, αφού πλέον η επιλογή θα μεταφέρεται αυτόματα στο δεξί μέρος του ονόματος του αποστολέα, στις καρτέλες Κοινωνικά, Προσφορές και Φόρουμ.

Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες θα μπορούν ευκολότερα να απεγγράφονται από ανεπιθύμητα email που λαμβάνουν, ενώ οι αποστολείς αυτών των email θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να χαρακτηριστεί το email τους ως spam.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You