“Το 97% των καρκινοπαθών είχαν κάνει… ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ ΔΟΝΤΙΟΥ!!!

Έχετε μια χρόνια εκφυλιστική ασθένεια; Αν ναι, το πιο πιθανό είναι ότι σας έχουν πει «είναι όλα στο μυαλό σου»

Ίσως αυτό να μην είναι και τόσο μακριά από την αλήθεια… γιατί η ρίζα του προβλήματος μπορεί να είναι στο στόμα σου.
Υπάρχει μια κοινή οδοντιατρική διαδικασία, την οποία σχεδόν κάθε οδοντίατρος  θα σας πει ότι είναι απολύτως ασφαλής, παρόλο το γεγονός ότι οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους  που ελλοχεύει για περισσότερο από 100 χρόνια.
Κάθε μέρα στις Η.Π.Α. μόνο λαμβάνουν χώρα 41.000 τέτοιες οδοντιατρικές διαδικασίες. Οι ασθενείς πιστεύουν ότι αυτές είναι απολύτως ασφαλείς και διορθώνουν μόνιμα το πρόβλημά τους.
Ποια είναι λοιπόν αυτή η οδοντιατρική διαδικασία;
Η ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ
Περισσότερες από 25 εκατομμύρια απονευρώσεις λαμβάνουν χώρα  κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική.
Τα απονευρωμένα δόντια είναι στην ουσία «νεκρά» δόντια τα οποία μπορεί να γίνουν κρυφά φυτώρια για εξαιρετικά τοξικά αναερόβια μικρόβια που μπορούν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν μια σειρά από σοβαρές ιατρικές βλάβες, οι οποίες εμφανίζονται δεκαετίες αργότερα.
Τα περισσότερα από αυτά τα τοξικά δόντια  φαίνονται να είναι εντάξει για πολλά χρόνια, πράγμα που κάνει τον εντοπισμό του ρόλου τους στις συστημικές ασθένειες πολύ δύσκολο.
Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων έχουν πλήρη άγνοια για τους πιθανούς κινδύνους υγείας στους οποίους εκθέτουν τους ασθενείς τους, κίνδυνοι οι οποίοι μπορεί να εκδηλωθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Το American Dental Association ισχυρίζεται ότι οι απονευρώσεις έχουν αποδειχτεί ότι είναι ασφαλή, αλλά δεν έχουν εκδώσει ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν  αυτή την άποψη.
Γουέστον Πράις: Ο σπουδαιότερος οδοντίατρος του κόσμου
Οι Οδοντίατροι θα έκαναν ένα πολύ μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα εάν άρχιζαν να ασχολούνται με τη μέθοδο του Δρ. Πράις. Δυστυχώς το έργο του συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο διωγμού και πολέμου από το ιατρικό και οδοντιατρικό κατεστημένο.
Ο Δρ Πράις, ήταν οδοντίατρος και ερευνητής ο οποίος ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για σπουδές σχετικές με την οδοντοστοιχία, τα οστά  και την διατροφή των ιθαγενών πολιτισμών  που δεν είχαν την «χάρη» του μοντέρνου τρόπου διατροφής. Γύρω στο 1900, ο Πράις υπέφερε από διαρκείς μολύνσεις  εκεί που είχε κάνει απονευρώσειςκαι άρχισε να υποψιάζεται ότι τα απονευρωμένα δόντια  παρέμεναν μολυσμένα, παρ όλη τη θεραπεία. Τότε, μια μέρα, πρότεινε σε μια γυναίκα, η οποία είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι  τα τελευταία έξι χρόνια, να κάνε εξαγωγή του δοντιού της, παρόλο που φαινόταν εξωτερικά ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Εκείνη συμφώνησε, οπότε εξήγαγε το δόντι της και το τοποθέτησε κάτω από το δέρμα ενός κουνελιού. Το κουνέλι ανέπτυξε ακριβώς την ίδια παραμορφωτική αρθρίτιδα που είχε και η γυναίκα και πέθανε από τη μόλυνση 10 μέρες αργότερα. Η γυναίκα όμως, όντας ελεύθερη από το τοξικό δόντι, αμέσως ανέκτησε την υγεία της  και μπορούσε να περπατάει χωρίς καν τη βοήθεια μπαστουνιού.
Ο Πράις ανακάλυψε, ότι είναι μηχανικά αδύνατον να αποστειρωθεί ένα (μη γεμισμένο) απονευρωμένο δόντι.
Συνεχίζοντας, έδειξε ότι πολλές χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες προέρχονται από τα δόντια αυτά. Οι περισσότερες ήταν ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος. Για την ακρίβεια, εντόπισε 16 στελέχη βακτηρίων υπεύθυνα για αυτήν την κατάσταση. Υπήρχαν ωστόσο και ισχυρές συσχετίσεις  μεταξύ των απονευρώσεων και παθήσεων των αρθρώσεων, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Ο Δρ. Πράις συνέχισε και έγραψε δύο βιβλία το 1922 όπου κατέγραφε τα αποτελέσματα των ερευνών του τα οποία αναφέρονταν στην σχέση μεταξύ της οδοντικής παθολογίας και των χρόνιων παθήσεων. Δυστυχώς το έργο του θάφτηκε σκόπιμα για 70 χρόνια, μέχρι που τελικά ένας ενδοδοντολόγος  επονομαζόμενος Τζόρτζ Μέινινγκ  (George Meining), αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του έργου του Πράις  και αποφάσισε να εκθέσει την αλήθεια.
Ο Δρ. Μέινινγκ προχωρά ένα βήμα παραπέρα
Ο Δρ. Μέινονγκ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της American Association of Edondologists (με ειδίκευση στις απονευρώσεις)
Το 1990, αφοσιώθηκε για 18 ολόκληρους μήνες στο έργο του Δρ. Πράις. Τον Ιούνιο του 1993, ο Δρ Μέινινγκ έγραψε το βιβλίο Root Canal Cover Up (Αποκάλυψη για τις Απονευρώσεις),  το οποίο αποτελεί και την πιο κατανοητή βιβλιογραφία αυτού που εξτάζουμε σήμερα.
ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΑΣ;
Τα δόντια σας έχουν φτιαχτεί από τα σκληρότερα υλικά του σώματός σας. Στη μέση του κάθε δοντιού βρίσκεται ο πολφικός θάλαμος, μια μαλακή εσωτερική δομή που στεγάζει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα. Γύρω από τον πολφικό θάλαμο είναι η οδοντίνη, η οποία αποτελείται από ζωντανά κύτταρα που εκκρίνουν μια σκληρή ανόργανη ουσία. Το εξωτερικό στρώμα των δοντιών σας, το οποίο είναι και το πιο σκληρό, είναι το σμάλτο, το οποίο περιβάλλει την οδοντίνη.
Οι ρίζες κάθε δοντιού κατεβαίνουν στη γνάθο σας και διατηρούνται στη θέση τους από τον περιοδοντικό σύνδεσμο.. Στην οδοντιατρική σχολή, οι οδοντίατροι διδάσκονται πως το κάθε δόντι έχει από ένα έως τέσσερα μεγάλα νεύρα. Ωστόσο υπάρχουν βοηθητικά νεύρα που ποτέ δεν έχουν αναφερθεί. Κυριολεκτικά έχουν μήκος χιλιομέτρων.
Ακριβώς όπως το σώμα σας έχει αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διασπώνται σε τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία, έτσι και τα δόντια σας έχουν ένα σύμπλεγμα νεύρων, που αν τα απλώναμε θα έφταναν τα τρία μίλια. Ο Πράις εντόπισε 75 διαφορετικά νεύρα σε ένα μοναδικό κεντρικό σημείο (στο μπροστινό δόντι).
Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί κινούνται ελεύθερα μέσα και έξω από αυτά τα σωληνάρια (νεύρα).
Όταν ένας οδοντίατρος κάνει μια απονεύρωση, τότε τρυπάει το δόντι στο κέντρο και στη συνέχεια γεμίζει τον κοίλο θάλαμο με μια ουσία (gutta-percha) η οποία απομονώνει το δόντι από την παροχή αίματος, ώστε το υγρό να μην μπορεί να κυκλοφορεί στο δόντι. Τα συμπλέγματα των νεύρων όμως παραμένουν. Και τα βακτήρια, αφού αποκόπτονται από την παροχή τροφής, τελικά εισχωρούν εκεί που είναι απολύτως ασφαλή από οποιοδήποτε αντιβιοτικό , αλλά και από το ίδιο το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Αποτελεί αιτία πολλών ασθενειών
Ο περιορισμός του οξυγόνου και της τροφής, κάνει αυτούς τους πρώην φιλικούς οργανισμούς να γίνονται δυνατότεροι, ισχυρότεροι και αναερόβιοι οι οποίοι παράγουν μια  σειρά από ισχυρές τοξίνες. Αυτό που κάποτε ήταν συνηθισμένο, φιλικό στοματικό βακτήριο μεταλλάσσεται σε ένα πολύ τοξικό στοιχείο που κρύβεται στα νευρικά συμπλέγματα των νεκρών δοντιών, περιμένοντας μία και μοναδική ευκαιρία να εξαπλωθεί.
Κανένας τρόπος αποστείρωσης δεν είναι ικανός να φτάσει εκεί και σχεδόν κάθε απονευρωμένο δόντι έχει ολόκληρες αποικίες αυτών των βακτηρίων, ειδικά γύρω από τη βάση και τον περιοδοντικό σύνδεσμο..Πολλές φορές, η μόλυνση επεκτείνεται μέχρι τη γνάθο όπου  δημιουργεί αλλοιώσεις (σπηλώματα) οι οποίες αποτελούν περιοχές με νεκρό ιστό.
Οι αλλοιώσεις αυτές των οστών , συχνά συνοδεύονται από θύλακες μολυσμένου ιστού και γάγγραινας. Πολλές φορές σχηματίζονται και μετά από μια  εξαγωγή δοντιού, αλλά μπορεί επίσης να ακολουθήσουν το νεύρο της ρίζας. Σύμφωνα με το Weston Price Foundation, σε 5000 καταγεγραμμένους χειρουργικούς καθαρισμούς αυτών των αλλοιώσεων (σπηλωμάτων), μόνο δύο είχαν θεραπευτεί από μόνοι τους.
Και όλα αυτά εκδηλώνουν ελάχιστα ή καθόλου  συμπτώματα. Οπότε, μπορεί να έχετε ένα μολυσμένο νεκρό δόντι και να μην το ξέρετε.  Και μόνο η τοπική μόλυνση του σημείου, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εκεί.
Όσο το ανοσοποιητικό σας σύστημα παραμένει δυνατό, οποιοδήποτε βακτήριο απομακρύνεται από το μολυσμένο δόντι, καταστρέφεται. Αλλά όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμωθεί από ένα ατύχημα, μία ασθένεια ή κάποιο τραύμα,  ενδέχεται να μην μπορεί να διατηρήσει τη μόλυνση υπό έλεγχο.
Αυτά τα βακτήρια μπορούν να μεταναστεύσουν στους γειτονικούς ιστούς και από κει να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος όπου μεταφέρονται σε νέες περιοχές και δημιουργούν αποικίες. Η νέα περιοχή μπορεί να είναι οποιοδήποτε όργανο ή ιστός στο σώμα.
Ο Δρ Πράις, κατάφερε να μεταφέρει ασθένειες που εκκολάφθηκαν από ανθρώπους, σε κουνέλια, εμφυτεύοντάς τους κομμάτια από απονευρωμένα δόντια. Παρατήρησε ότι κομμάτια δοντιού από ανθρώπους που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, οδήγησε και τα κουνέλια σε καρδιακή προσβολή εντός ολίγων εβδομάδων.
Αυτό επαναλήφθηκε και είχε 100% επιτυχία. Άλλες παθήσεις είχαν 80% ποσοστό επιτυχίας στη μεταφορά τους με την παραπάνω μέθοδο. Σχεδόν κάθε εκφυλιστική ασθένεια έχει συνδεθεί με τις απονευρώσεις συμπεριλαμβανομένου
Καρδιακών προσβολών
Νεφρικές παθήσεις
Ρευματοειδή και παραμορφωτική αρθρίτιδα
Νευρολογικές παθήσεις
Αυτοάνοσες παθήσεις
Ενδέχεται να συσχετίζεται και με την εμφάνιση καρκίνου. Ο Δρ Ρόμπερτ Τζόουνς, είναι ερευνητής της σχέσης των απονευρώσεων με τον καρκίνο του στήθους και βρήκε μια πολύ στενή σχέση μεταξύ των νεύρων των ριζών και του καρκίνου του μαστού. Είπε ότι βρήκε αυτόν τον συσχετισμό κατά την διάρκεια της πενταετούς έρευνάς του σε 300 γυναίκες που υπέφεραν από καρκίνο του μαστού:
Το 93% των γυναικών με καρκίνο του μαστού είχε κάνει απονεύρωση
Το 7% είχαν κάποια άλλης μορφής στοματική παθογένεια.
Οι όγκοι στο σώμα συνέβαιναν στο σημείο του σώματος όπου είχε γίνει απονεύρωση ή υπήρχε κάποια στοματική παθογένεια.
Ο Δρ. Τζόουνς ισχυρίζεται ότι οι τοξίνες από τα βακτήρια σε ένα μολυσμένο δόντι ή στη γνάθο, είναι ικανά να προσβάλλουν τις πρωτεΐνες που αποτρέπουν τη δημιουργία όγκων στο σώμα μας. Ένας Γερμανός φυσικός ανέφερε τα ίδια ευρήματα. Ο Δρ. Γιόζεφ Ίσσελς είπα ότι κατά την 40ετή εμπειρία του με καρκινοπαθείς, το 97% αυτών είχαν κάνει απονεύρωση.
Εάν αυτοί οι φυσικοί, έχουν δίκιο, τότε ίσως, απλά η αφαίρεση του δοντιού να αρκούσε για να επανέλθει το ανοσοποιητικό σύστημα…
Καλά Βακτήρια γίνονται Κακά
Πως συνδέονται όμως αυτά τα μεταλλαγμένα βακτήρια με τις καρδιακές παθήσεις ή την αρθρίτιδα; Το ADA και AAE ισχυρίζονται ότι είναι μύθος το ότι τα βακτήρια που υπάρχουν μέσα και γύρω από το απονευρωμένο δόντι μπορούν να προκαλέσουν παθήσεις. Αλλά βασίζονται στην λανθασμένη υπόθεση ότι τα βακτήρια σε αυτά τα δόντια είναι ίδια με αυτά που ήταν πριν στο στόμα – και σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει.
Σήμερα, τα βακτήρια μπορούν να ταυτοποιηθούν  χρησιμοποιώντας αναλύσεις DNA, είτε είναι ζωντανά, είτε είναι νεκρά.
Συνεχίζοντας το έργο του Δρ Πράις το Toxic Element Research Foundation (TERF) χρησιμοποίησε την ανάλυση του DNA  για να εξετάσει τα απονευρωμένα δόντια.  Όλα ήταν μολυσμένα από βακτήρια σε ποσοστό 100%. Εξακρίβωσαν 42 διαφορετικά αναερόβια βακτήρια σε 43 δείγματα. Στις σπηλώσεις (αλλοιώσεις) βρέθηκαν 67 διαφορετικά βακτήρια μεταξύ 85 δειγμάτων, με το κάθε δείγμα να φιλοξενεί από 19 μέχρι 53 είδη βακτηρίων.
Τα βακτήρια που βρήκαν περιελάμβαναν και αυτούς τους τύπους:
Capnocytophagaochraceavi
Fusobacteriumnucleantum vii
Gemellamorbillorun viii
Leptotrichiabuccalis
Porphyromonasgingivalis ix
Eίναι αυτά καλοήθη στοματικά βακτήρια;  Όχι βέβαια. Τα τέσσερα από αυτά μπορούν να επηρεάσουν την καρδιά σας, τρία μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σας σύστημα, δύο τα νεφρά, δύο τον εγκέφαλο και ένα μπορεί να προσβάλλει τα γυναικολογικά όργανα. Οπότε σίγουρα δεν είναι… φιλικά!
Περίπου 400% περισσότερα βακτήρια βρέθηκαν στο αίμα γύρω από τα απονευρωμένα δόντια από ότι στο ίδιο το δόντι. Στο οστό γύρω από το απονευρωμένο δόντι βρέθηκαν ακόμα περισσότερα βακτήρια, πράγμα το οποίο δεν εκπλήσσει αφού το οστό αποτελεί έναν μπουφέ από θρεπτικά συστατικά.
Από πότε, το να αφήνεις ένα νεκρό σώμα πάνω στο ζωντανό σας σώμα είναι καλή ιδέα;
Δεν υπάρχει καμία άλλη ιατρική διαδικασία η οποία ν επιτρέπει ένα νεκρό κομμάτι σώματος να παραμένει στο σώμα. Όταν ο σκωληκοειδής πεθάνει, τότε αφαιρείται. Εάν πάθετε κρυοπαγήματα ή γάγγραινα σε ένα δάχτυλο, τότε ακρωτηριάζεται. Εάν ένα έμβρυο πεθάνει καθώς είναι στη μήτρα, το ίδιο το σώμα μπαίνει στη διαδικασία της αποβολής.
Το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν θέλει νεκρά στοιχεία  και έτσι, και μόνο η παρουσία αυτών των νεκρών ουσιών θα το οδηγήσει στο να εξαπολύσει επίθεση. Ένας ακόμη λόγος  να αποφεύγετε την απονεύρωση…
Η μόλυνση, καθώς και η αυτοάνοση διαδικασία απόρριψης, προκαλεί τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων βακτηρίων γύρω από τους νεκρούς ιστούς. Στην περίπτωση της απονεύρωσης, τα βακτήρια έχουν την ευκαιρία να εισχωρούν στο αίμα σας κάθε φορά που εσείς δαγκώνετε.
Γιατί οι οδοντίατροι επιμένουν να πιστεύουν ότι οι απονευρώσεις είναι ασφαλείς;
Το ADA απορρίπτει τις αποδείξεις του Δρ Πράις, ισχυριζόμενο ότι οι απονευρώσεις είναι ασφαλείς, ωστόσο δεν έχουν προσφέρει ποτέ κάποια στοιχεία ή κάποια έρευνα που να το αποδεικνύει. Το American Heart Association συνιστά μια δόση αντιβιοτικών πριν από πολλές οδοντιατρικές διαδικασίες σαν μέσο πρόληψης της λοιμώδους ενδοκαρδίτιδας (IE), εάν υπάρχουν καρδιακές παθήσεις που προδιαθέτουν αυτό το είδος λοίμωξης.
Έτσι, από τη μια πλευρά, το ADA αναγνωρίζει ότι τα στοματικά βακτήρια μπορούν να φτάσουν από το στόμα στην καρδιά και να δημιουργήσουν μια επικίνδυνη για τη ζωή μόλυνση.
Αλλά την ίδια στιγμή, η βιομηχανία αρνείται  κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα αυτά τα βακτήρια – τοξικά στελέχη που είναι ΓΝΩΣΤΑ ότι είναι παθογόνοι για τον άνθρωπο – ότι μπορεί να κρύβονται στο απονευρωμένο δόντι και να απελευθερώνονται στο αίμα σας κάθε φορά που μασάτε με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλαπλών προβλήμάτων.
Δεν είναι αυτό ένα πραγματικά μεγάλο άλμα; Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που τόσοι οδοντίατροι, αρνούνται να παραδεχτούν ότι οι απονευρώσεις είναι επικίνδυνες; Φυσικά υπάρχει! Οι απονευρώσεις είναι η πιο επικερδής διαδικασία της οδοντιατρικής.
Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να αποφύγεις την απονεύρωση
Πάντα συστήνω να αποφεύγετε τις απονευρώσεις. Το να ρισκάρετε την υγεία σας, απλά για να σώσετε ένα δόντι δεν έχει νόημα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το έχουν ήδη κάνει. Εάν έχετε κάνει θα έπρεπε να σκεφτείτε σοβαρά να αφαιρέσετε το δόντι, ακόμα κι αν φαίνεται να είναι εντάξει. Να θυμάστε, ότι μόλις το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμωθεί, ο κίνδυνος να αναπτύξετε ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα αυξάνεται – και οι επιθέσεις στο ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πολύ πιο συχνές στη σύγχρονη μοντέρνα ζωή.
Εάν αφαιρέσετε ένα δόντι, έχετε κάποιες επιλογές διαθέσιμες.
1) Μερική οδοντοστοιχία: Αυτή είναι μια αφαιρούμενη οδοντοστοιχία  και είναι η πιο απλή και λιγότερο δαπανηρή λύση.
2) Γέφυρα: Η γέφυρα είναι πιο μόνιμη και μοιάζει με ένα πραγματικό δόντι, αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκη και δαπανηρή.
3) Εμφύτευμα: Αυτό είναι ένα μόνιμο τεχνητό δόντι, συνήθως τιτανίου, και εμφυτεύεται στα ούλα και στο σαγόνι. Υπάρχουν ωστόσο κάποια προβλήματα με αυτά που οφείλονται σε αντιδράσεις του οργανισμού στα διάφορα μέταλλα που χρησιμοποιούνται.
Αλλά η απλή εξαγωγή του δοντιού και η εισαγωγή ενός τεχνητού εμφυτεύματος δεν αρκεί.
Οι οδοντίατροι διδάσκονται να αφαιρούν το δόντι αλλά να αφήνουν τον περιοδοντικό σύνδεσμο. Αλλά όπως ήδη ξέρετε τώρα, ο σύνδεσμος αυτός αποτελεί τροφή για τα επιβλαβή βακτήρια. Οι περισσότεροι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, προτείνουν την αφαίρεση του συνδέσμου όπως και επιπλέον ενός χιλιοστού από το οστό της γνάθου, ώστε να μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων από τους μολυσμένα με βακτήρια ιστούς που έχουν παραμείνει.
http://wwwaristofanis.blogspot.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You