Το πατρικό σπίτι του Χίτλερ θα γίνει κέντρο μεταναστών!!!

Παιχνίδια της μοίρας ή εκδίκηση της Ιστορίας; Όπως και να έχει, η απόφαση της Αυστρίας να μετατρέψει το πατρικό του Αδόλφου Χίτλερ σε κέντρο υποδοχής και εκπαίδευσης ξένων μεταναστών, προκαλεί πολλά σχόλια.
Το δημοτικό συμβούλιο της μικρής πόλης Μπράουναου αμ Ιν στην Αυστρία δήλωσε χθες ότι αποδέχεται σχέδιο της εθνικής υπηρεσίας πρόνοιας Volkshilfe, που θα μετατρέψει το κτίριο σε κέντρο αρωγής ξένων μεταναστών.
Ο Χίτλερ γεννήθηκε το 1889 σε ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης αυτής και σήμερα, έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη πλακέτα που γράφει «Φασισμός Ποτέ ξανά».
Ο Φύρερ έμεινε εκεί τις πρώτες δύο εβδομάδες της ζωής του, προτού μετακομίσουν οι γονείς του. Αλλά το σπίτι έχει γίνει πόλος έλξης τουρισμού, συχνά ανεπιθύμητων νεοναζιστών, επί δεκαετίες.
Η κατοικία, στο νούμερο 15 της οδού Σαλτσμπούγκερ Φόρσταντ, διαδοχικά υπήρξε: δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό σχολείο, υποκατάστημα τράπεζας και μονάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πριν από 18 μήνες έληξαν τα συμβόλαια και το μέλλον του έμοιαζε αβέβαιο.
Οταν ο δήμαρχος της μικρής πόλης, Γιοχάνες Βάιντμπαχερ πρότεινε να ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών μέσα στο ίδιο οικόπεδο, χωρίς να θιγεί το σπίτι του Χίτλερ, συνάντησε έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, η οποία δεν ήθελε να κρυφτεί ανάμεσα σε άλλα κτίρια ο τόπος της πρώτης κατοικίας του πιο διαβόητου πολίτη της. Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Γκερλίντε Πόμερ δεν έδειχνε διατεθειμένη να το πουλήσει στον οποιονδήποτε.
Πέρυσι τον χειμώνα, ένας Ρώσος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας ζήτησε να κατεδαφιστεί το σπίτι. Ο Φραντς Κλίντσεβιτς είπε ότι σχεδίαζε να συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια ευρώ για να το αγοράσει, και μετά να το «κατεδαφίσει με τρόπο θεαματικό».
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You