Τον Απρίλιο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

imagesΤον Απρίλιο θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όχι τεκμήρια. Τόνισε ακόμη ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το ρεύμα, προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ανεξάρτητα αν χρωστά κανείς ή όχι στη ΔΕΗ.

Θα υπάρξει, δε, ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης, θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατώρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Για το επίδομα ενοικίου, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ, εξήγησε ότι θα αφορά 30.000 νοικοκυριά, θα δίνεται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα έχει να κάνει με υφιστάμενες, αλλά και νέες μισθώσεις.

Στο μισθωτήριο, ο ωφελούμενος θα δηλώνει και το IBAN του εκμισθωτή, όπου θα πιστώνονται τα χρήματα.

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κυρία Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω μια κάρτας.

Recommended For You