Τι σημαίνει το όνομα Samsung;

imagesΈχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει Samsung και πώς ακριβώς προέκυψε το όνομα αυτό για τον κορεατικό κολοσσό; Αν το έχετε ξαναδιαβάσει ή το γνωρίζετε, μπορείτε απλά να… αλλάξετε θέμα. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Η Samsung, λοιπόν, δημιουργήθηκε πίσω στο 1938, ως μία εταιρεία λιανικής πώλησης από τονLee-Byung-chul, ο οποίος ήταν και εκείνος που επέλεξε το όνομά της. Αποτελείται από δύο λέξεις (Sam-Sung) που στα κορεατικά σημαίνουν τρία αστέρια και ο λόγος που ο ιδρυτής της επέλεξε αυτό το όνομα είναι γιατί ανταποκρινόταν στο όραμα του η εταιρεία του να γίνει μία μέρα ισχυρή και με… διάρκεια για πάντα όπως τα αστέρια στον ουρανό.

Γιατί όμως… τρία αστέρια, ίσως είναι η επόμενη απορία σας και όχι δύο ή… τέσσερα. Η απάντηση είναι απλή και η επιλογή οφείλεται στο ότι στην Κορέα ο αριθμός τρίαχρησιμοποιείται ως σύμβολο για κάτι μεγάλο και ισχυρό.

Συμβολικό, λοιπόν, το όνομα και, απ’ ό,τι φαίνεται, βοήθησε τον Lee-Byung-chul να δημιουργήσει έναν πραγματικό κολοσσό που μας απασχολεί τόσα χρόνια μετά την ίδρυσή του, ακόμη κι αν πλέον τα… τρία αστέρια έχουν εκλείψει από το λογότυπό του.

πηγή

Recommended For You