Την Παρασκευή η κηδεία του συνθέτη του «Χάλι Γκάλι»

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετώνο Γεράσιμος Λαβράνος, ο συνθέτης του γνωστού «Χάλι γκάλι» που τραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η σοφερίνα» και έγινε τεράστια επιτυχία.

Την Παρασκευή η κηδεία του συνθέτη του «Χάλι Γκάλι»

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 15:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Γεννημένος στην Κέρκυρα το 1935, ο Γεράσιμος Λαβράνος από μικρό παιδί ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με σπουδαίους δασκάλους. Στα 11 χρόνια του έπαιζε κόρνο στη φιλαρμονική Εταιρεία «Ν. Μάντζαρος» ενώ λίγο αργότερα πήρε θεωρητικά μαθήματα και μαθήματα πιάνου.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα αφιερωνόταν στην κλασική μουσική, ανακάλυψε στο σπίτι του δασκάλου του, Σπύρου Μεταλληνού, κάποιες παρτιτούρες του Γκέρσουιν και του Κόουλ Πόρτερ και άρχισε να συναρπάζεται από την τζαζ.

Το 1958 έγραψε το πρώτο του τραγούδι, «Χέρι χέρι», σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη, το οποίο γυρίστηκε σε δίσκο (1959) κάνοντας μεγάλη επιτυχία. Μέχρι το 1968 ο Γεράσιμος Λαβράνος γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Ερμηνευτές, όπως ο Σώτος Παναγόπουλος, ο Τζίμης Μακούλης, η Τζένη Βάνου, η Γιοβάνα, η Μπελίντα, το Τρίο Καντσόνε, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, με την οποία έδωσε και συναυλίες στη Βραζιλία το 1968, ο Γιάννης Βογιατζής, η Πόπη Αστεριάδη, η Καίτη Χωματά και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι τραγουδιστές, έκαναν γνωστές τις συνθέσεις του.

Στον κινηματογράφο επένδυσε με τη μουσική του περίπου 25 ταινίες, επτά της «Φίνος Φιλμ», με τελευταία την «Αγώνας Χωρίς Τέλος» το 1979.

http://www.ethnos.gr

Recommended For You