Τελικά έχουμε πραγματικά ανάγκη τα μεγάλα smartphones;

Η τεχνολογία και η σμίκρυνση των συσκευών έχουν εξελιχθεί τόσο που ο κατασκευαστής, βελτιστοποιώντας την ισχύ του smartphone ή τη χωρητικότητα της μπαταρίας όπως και την κάμερα, δεν χρειάζεται να αυξήσει το μέγεθος του κινητού.

Η Huawei το κάνει πράξη, εισάγοντας στην αγορά τη ναυαρχίδα-συσκευή Huawei P10. Γιατί, λοιπόν, πολλοί παραγωγοί εξακολουθούν να κατασκευάζουν όλο και μεγαλύτερα smartphones, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη της τεχνολογίας; Υπάρχουν όρια στην κατασκευή, τα οποία όταν ξεπερνιούνται το κινητό παύει να είναι άνετο και εύχρηστο.

Το smartphone είναι μια κινητή συσκευή, που εξ’ ορισμού πρέπει να είναι μικρή και εύχρηστη.

Η λειτουργικότητα και η άνεση πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητες. Πλέον, συμβαίνει όλο και πιο συχνά οι μεγάλες οθόνες και συσκευές των καλύτερων smartphone να περιορίζουν την άνεση στη χρήση του κινητού.

Ακολουθώντας αυτή τη λογική, η Huawei συνεχίζει να σχεδιάζει τις πιο λεπτές συσκευές με γνώμονα τη νέα τεχνολογία. Το Huawei P10 δεν είναι πιο μεγάλο από το προκάτοχό του, το P9. Ήταν εφικτό ακόμα και να αφαιρεθούν 1,5 χιλιοστά από το πλάτος του, διατηρώντας παράλληλα τη λεπτότητα του σε 7 χιλιοστά.

Η λεπτή επιφάνεια του κινητού όχι μόνο δείχνει πανέμορφη, αλλά είναι και πρακτικά άριστη. Μπορεί να χωρέσει σε κάθε τσέπη, δεν θα σε ενοχλεί όταν περπατάς, και εφαρμόζει τέλεια στο χέρι σου. Είναι πολύ πιο εύκολο για σένα να αγγίξεις το μενού του κινητού, που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης, εξαιτίας της διαγώνιου 5.1 ιντσών οθόνης του. Η άνεση αγγίζει την τελειότητα!

Η κατασκευή ενός smartphone παίζει σημαντικό ρόλο για το χρήστη, έτσι η συσκευή είναι απαραίτητο να διαθέτει όχι μόνο το σωστό μέγεθος, αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος βρίσκεται μπροστά στην επιφάνεια της οθόνης του Huawei P10, κάνοντας άμεσο και γρήγορο το άνοιγμα του κινητού σου.

Το P10 ξεπερνά κάθε προσδοκία στην ταχύτητα με την οποία αναγνωρίζει το δαχτυλικό σου αποτύπωμα. Ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος μας προσφέρει απίστευτη ταχύτητα ξεκλειδώματος της οθόνης, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει τις εφαρμογές που βρίσκονται στο μενού του smartphone σου. Επιλέγοντας αυτή τη δυνατότητα, κερδίζεις χρόνο. Οι συσκευές της Huawei παραμένουν ασύγκριτες ακόμα και στην υψηλή ποιότητα οθόνης που διαθέτουν τα smartphone.

Για να αγγίξει ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες το κινητό, και η χρήση του να είναι ευκολότερη, με το P10, η Huawei ενσωμάτωσε μοναδικά χαρακτηριστικά στη νέα οθόνη αφής του. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να χωρίσει την οθόνη στα δυο (split screen mode) σχεδιάζοντας μια γραμμή με μια κίνηση χρησιμοποιώντας το δάχτυλο του.

Κάνοντας διπλό-κλικ, έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις ένα στιγμιότυπο οθόνης, ενώ χτυπώντας με τις αρθρώσεις των δαχτύλων σου δυο φορές την οθόνη-ξεκινάει η καταγραφή βίντεο της στην επιφάνεια του κινητού σου. Μπορείς ακόμα και να σχεδιάσεις κάποια σύμβολα και να τα συνδυάσεις στην οθόνη σου με τα applications που χρησιμοποιείς πιο συχνά.

Μια ακόμα μοναδική λύση άνεσης είναι το πληκτρολόγιο οθόνης, SwiftKey. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το μέγεθος του, να το χωρίσει σε δυο μέρη, να το κάνει μικρότερο ή να το μετακινήσει σε μια πλευρά του smartphone. Με πλήρη ελευθερία, μπορεί να γράψει μακροσκελή κείμενα, χωρίς να παίζει ρόλο το μέγεθος των χεριών ή των δαχτύλων σου.

Οι σχεδιαστές του Huawei P10, κατάφεραν να κατασκευάσουν μια εξαιρετικά λεπτή συσκευή, εξοπλίζοντάς την με δυο κάμερες, χωρίς να προεξέχουν. Χάρις στη μοναδική αυτή κατασκευή, το τηλέφωνο δεν γλιστράει όταν το αφήνουμε πάνω στο τραπέζι. Μπορείς να αγγίξεις άφοβα την οθόνη του κινητού, χωρίς να χρειάζεται καν να σηκώσεις το P10 από το τραπέζι.

Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ένα smartphone χρειάζεται να διαθέτει μπαταρία εξαιρετικής αντοχής η οποία θα διασφαλίζει ικανοποιητικό χρόνο λειτουργίας ακόμα και τις μέρες που το χρησιμοποιούμε συνέχεια. Το Huawei P10 έχει ενσωματωμένη μπαταρία χωρητικότητας 3200 mAh .

Ολοκληρώνοντας, δεν χρειαζόμαστε μεγάλες συσκευές-αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι καλύτερο design. Θέλουμε τα smartphones μας να έχουν λεπτή κατασκευή, καθώς και να είναι εύχρηστα και φιλικά προς το χρήστη.

Το κινητό δεν το αποχωριζόμαστε σχεδόν ποτέ, για αυτό πρέπει να διαθέτει κομψό design, κατάλληλο software με λειτουργίες που θα υποστηρίζουν τα applications και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Και το Huawei P10 αποτελεί την ιδανική επιλογή μιας και συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

http://techit,gr

Recommended For You