Τα mega events που… απογειώνουν τον τουρισμό

imagesΣτην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά το τρίτο τρίμηνο, η οποία συνδυάστηκε με τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων (mega events) που προσέλκυσαν χιλιάδες ξένους επισκέπτες, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό τα φετινά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού και τα αυξημένα έσοδα που εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία.

Τα πολλά οφέλη από τη διοργάνωση mega events αποτυπώθηκαν στον αριθμό ξένων επισκεπτών, στις πληρότητες των ξενοδοχείων και στη θετική δημοσιότητα για την Ελλάδα από εκδηλώσεις όπως το μεγάλο συνέδριο των μαρτύρων του Ιεχωβά

Χαρακτηριστικό από την άποψη της δυναμικής που διαμορφώνουν οι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (mega event) είναι το παράδειγμα του μεγάλου διεθνούς συνεδρίου των μαρτύρων του Ιεχωβά που διοοργανώθηκε στην πρωτεύουσα τον Ιούνιο. Στο συνέδριο επρόκειτο να συμμετέχουν περίπου 10.000 αντιπρόσωποι, στο αεροδρόμιο της Αθήνας καταγράφηκε «ασυνήθιστα αυξημένη κίνηση» και στα ξενοδοχεία της πόλης δεν υπήρχε άδειο δωμάτιο ούτε για δείγμα. Στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μάλιστα, έκαναν λόγο για πληρότητες που ξεπερνούσαν ακόμα και τις μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εικόνα που δεν μπορούσε να εξηγηθεί υπολογίζοντας μόνο τον αριθμό των συνέδρων.

Όταν το συνέδριο ολοκληρώθηκε και αποχώρησαν οι ξένοι επισκέπτες που είχαν έρθει στην Αθήνα γι’ αυτό, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των επισκεπτών που συνδέονταν με το συνέδριο (εκτίμηση στελεχών του αεροδρομίου της Αθήνας) έφθανε τα 40.000 άτομα! Κι ο λόγος ήταν πως όλοι είχαν έρθει στην Ελλάδα με κάποιον συνοδό ή και με ολόκληρη την οικογένειά τους.

http://www.euro2day.gr

Recommended For You