Τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο χτένισμα των μαλλιών σου

imagesΤα μαλλιά για να δείχνουν λαμπερά και απαλά έχουν ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση! Όλα, όπως σου έχουμε πει ξανά στο παρελθόν ξεκινούν από το σωστό λούσιμο και φυσικά μετά συνεχίζονται με το σωστό χτένισμα των μαλλιών. Μην νομίζεις πως το να παίρνεις τη χτένα ή τη βούρτσα στα χέρια και να περνάς τα μαλλιά σου είναι αρκετό. Το χτένισμα των μαλλιών πρέπει να γίνεται με απαλό και φυσικά σωστό τρόπο. Έτσι, σήμερα θα σου μιλήσουμε για τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις και εσύ την ώρα που χτενίζεσαι για να τα σταματήσεις.

Τα χτενίζεις νωπά: Τα μαλλιά σου χάνουν την ελαστικότητα τους όταν είναι βρεγμένα και δεν αποκλείεται να δεις τις άκρες σου να σπάνε αν τα χτενίζεις όσο είναι ακόμα αρκετά νωπά. Αν, όμως,έχεις πολύ σγουρά μαλλιά και μετά το λούσιμο είναι η μόνη σου ευκαιρία να χτενιστείς κάνε το, όπως θα σου πούμε! Άπλωσε πρώτα ειδικό μαλακτικό στα μαλλιά σου που δε χρειάζεται ξέβγαλμα πάρε τη χτένα στα χέρια και ξεκίνα.

Δε χρησιμοποιείς τη σωστή βούρτσα! Για το σωστό χτένισμα των μαλλιών απαιτείται να έχεις και την ιδανική βούρτσα ή χτένα. Αν για παράδειγμα έχεις σπαστά μαλλιά διάλεξε μία χτένα με αραιά δόντια ενώ, αν έχεις ίσια μια με πολλά και πυκνά. Προτίμησε επίσης, βούρτσες που είναι φτιαγμένες από φυσικές τρίχες και μαλακές. Όταν δεις πως η βούρτσα σου έχει φθαρεί, άλλαξε την αμέσως.

Τα χτενίζεις από πάνω προς τα κάτω όταν είναι μπερδεμένα!Μεγάλο λάθος! Για να χτενίσεις τα μαλλιά σου όταν έχουν κόπους και είναι μπερδεμένα πρώτα επιμελήσου και ξεμπέρδεψε τα σημεία που έχουν πρόβλημα και μετά προχώρα στο χτένισμα των υπόλοιπων μαλλιών σου.

Χτενίζεις τα μαλλιά σου πολύ και δυνατά! Τα μαλλιά σου δε χρειάζονται ποσότητα στο χτένισμα αλλά ποιότητα και απαλές κινήσεις. Σταμάτα, λοιπόν, να τα χτενίζεις σα να τα μισείς. Κάνε το βούρτσισμα με απαλές κινήσεις και να θυμάσαι πως 10 βουρτσιές 2 φορές την ημέρα τους είναι αρκετές.

Πηγή: ipop

Recommended For You