Τα οφέλη της κανέλας

Λίγο-πολύ, όλοι έχουμε δοκιμάσει σε κάποιο γλυκό  την κανέλα, το μπαχαρικό που παράγεται από το φλοιό των φυτών του γένους Κιννάμωμο. Σήμερα, η κανέλα χρησιμοποιείται στη μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και την διατήρηση διαφόρων τροφίμων.
Ήξερες όμως πως η κανέλα έχει φαρμακευτικές ιδιότητες; Ιδιότητες που προσφέρουν πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό; Ας εξετάσουμε 8 λόγους που αξίζει να βάλετε την κανέλα στην ζωή σας:
1. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα, καθιστώντας τη μια εξαιρετική επιλογή για τα άτομα με διαβήτη και υπογλυκαιμία.
2. Μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Η LDL είναι αυτή που λέμε κακή χοληστερίνη. Η μείωση της έχει πολλαπλά οφέλη, για παράδειγμα μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσου και εγκεφαλικό.
3. Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιμικροβιακές ενώσεις. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα είναι αποτελεσματική κατά του βακτηριακού έλκους.
4. Μειώνει τους αρθριτικούς πόνους. Μελέτες του Τμήματος Εσωτερικής Παθολογίας, Kangnam στην Κορέας, έχουν δείξει ότι η κανέλα μειώνει τις κυτοκίνες, που συνδέονται με αρθριτικούς πόνους.
5. Πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition and Cancer, έδειξε ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι έχει αντικαρκινική δράση.
6. Η κανέλα περιέχει φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο και άλλα ιχνοστοιχεία
7 Ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου
8. Η κανέλα περιέχει μια φυσική χημική ουσία που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ουσία αυτή, στις γυναίκες αυξάνει την ορμόνη προγεστερόνη και στους άντρες την τεστοστερόνη.
Σχετικά Links
Τα οφέλη της κουρκούμης: Άρθρο για τα οφέλη της κουρκούμης, ενός λιγότερου γνωστού μπαχαρικού !

Recommended For You