Τέλος στη θεώρηση των βιβλίων της εφορίας βάζει ο Θεοχάρης

Τέλος στη θεώρηση των βιβλίων της εφορίας βάζει ο Θεοχάρης

Ανατροπή στον τρόπο που οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θεωρούν ή τηρούν βιβλία και στοιχεία φέρνει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών σύμφωνα με εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Αθεώρητες αποδείξεις και τιμολόγια, προαιρετική χρήση των ταμειακών μηχανών, απαλλαγή από τήρηση βιβλίων και έκδοση αποδείξεων για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών είναι ορισμένες μόνο από τις αλλαγές που περιλαμβάνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο μπαίνει τέλος στη θεώρηση όλων των βιβλίων και φορολογικών στοιχείων, ενώ καταργούνται τα πρόσθετα βιβλία η έκδοση δελτίων αποστολής κτλ.

Με τις νέες ρυθμίσεις παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων με φορολογικές ταμειακές μηχανές ακόμη και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Όμως, η χρήση των ταμειακών μηχανών δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να απαλλάσσονται από τη τήρηση βιβλίων και έκδοση αποδείξεων λιανικής τα φυσικά πρόσωπα με τζίρο έως 5.000 ευρώ, με εξαίρεση τους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές κ.λπ.) που θα τηρούν βιβλία και θα κόβουν αποδείξεις ακόμη και αν τα ακαθάριστα έσοδα τους είναι μικρότερα των 5.000 ευρώ.

Home

Recommended For You