Συναγερμός στο Facebook για ιό που «χτυπάει» μέσω προσωπικών μηνυμάτων

Ενας νέος ηλεκτρονικός ιός που «χτυπάει» τους λογαριασμούς των χρηστών του Facebook, κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο σκορπώντας τον πανικό.

Ο ιός αυτός στέλνει ως προσωπικό μήνυμα στους φίλους ενός χρήστη που έχει ήδη «προσβληθεί», υβριστικά σχόλια ή σε άλλες περιπτώσεις τούς αναφέρει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο με εκείνους και τους επισυνάπτει ένα link με ένα συνημμένο αρχείο τύπου rar.

Σε περίπτωση που οι φίλοι το ανοίξουν ο ιός στέλνει αντίστοιχα αυτόματα μηνύματα και στους δικούς τους φίλους και έτσι εξαπλώνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Τα παραπλανητικά μηνύματα που δέχονται πολλοί χρήστες του facebook και στέλνονται αυτομάτως στους φίλους τους είναι σαν τα παρακάτω:

πολυ κακο εγινε
makelio.rar

δες να παθεις
paralia.rar

CRAZY PHOTOS !!(of me)
Andreas Mallioris ugly.rar

terma xalia
avi.rar

τι φιλος εισαι
malaka.rar

just for you ok??
Panos G. – vid8558.rar

Oσοι χρήστες έχουν λάβει κάποιο περίεργο μήνυμα θα πρέπει να το σβήσουν αμέσως, ενώ όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους στο Facebook, να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη όλων των browsers του υπολογιστή τους (history, cookies, temporary files, κλπ) και να σιγουρευτούν ότι έχουν την ενημερωμένη έκδοση του antivirus τους.

Recommended For You