Συμφωνία για την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Η κυπριακή Προεδρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επήλθε συμφωνία με «επωφελείς όρους» για τη Λευκωσία για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά από συνομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, έκλεισε η συμφωνία να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Αναλυτές αλλά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η Λαϊκή θα απορροφηθεί από την Πειραιώς και η Κύπρου από την Alpha Bank. Στις 3 μ.μ. θα ανακοινωθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων και των λογαριασμών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Στόχος είναι οι τράπεζες να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά την προσεχή Τρίτη.
Ανακοίνωση Στουρνάρα
«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
http://www.tanea.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You