Στην βόρεια Κορέα τρώνε τα παιδιά τους

Πληροφορίες για κανιβαλισμό και ανθρωποφαγία έκαναν την εμφάνισή τους σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα και για γονείς που έφαγαν τα παιδιά τους ή για Βορειοκορεάτες που τρώνε πτώματα.
Αν και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποτελεί προϊόν προπαγάνδας, σοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι στη Βόρεια Κορέα υπάρχει λιμός, την ώρα που η ηγεσία της σκληραίνει τη στάση της σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.
Οπως αναφέρουν οι Sunday Times, πηγές της χώρας αναφέρουν ότι ένας άνδρας εκτελέστηκε, επειδή σκότωσε τα δύο παιδιά του για να τα φάει.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άνδρας ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του, ενώ ένας άλλος, τρελαμένος από την πείνα, έβρασε το παιδί του και έφαγε τη σάρκα του.
Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στην Asia Press, η οποία δηλώνει ότι χρησιμοποιεί έναν αριθμό πολιτών-δημοσιογράφων που βρίσκονται σε βορειοκορεατικό έδαφος.
Η Asia Press, που έχει την έδρα της στην Ιαπωνία, έκανε λόγο για μια «μυστική πείνα» που πλήττει τις επαρχίες της Βόρειας και Νότιας Χουανγκχαέ, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 άτομα.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εκφράζονται φόβοι πως ο κανιβαλισμός επεκτείνεται στη χώρα.
Οι Sunday Times αναφέρουν ότι οι πληροφορίες θεωρούνται έγκυρες.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αρνηθεί, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η χώρα επανέλαβε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί το αίτημα του λαού της.
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You