Σπανάκι για μυαλό… ξυράφι

imagesΟ Ποπάυ το έτρωγε γιατί του χάριζε υπεράνθρωπες δυνάμεις και… φουσκωμένους μύες.

Το σπανάκι όμως, εκτός από «συμπρωταγωνιστής» σε ένα από τα πιο κλασικά, παιδικά κινούμενα σχέδια όλων των εποχών, είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να κατέχει κυρίαρχο ρόλο στη διατροφή μας, γιατί όπως αποδεικνύει μια πρόσφατη έρευνα κάνει πολύ καλό και στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σπανάκι και άλλα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά διατηρούν την ευκρίνεια του νου τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες που κατανάλωναν μία ή δύο μερίδες σπανάκι την ημέρα, διαπιστώθηκε ότι είχαν το πνευματικό δυναμικό ανθρώπων 11 χρόνια νεότερών τους.

Η ομάδα των αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει ακόμη, ότι μια τόσο απλή κίνηση, όσο το να φροντίζει κανείς να τρώει περισσότερα πράσινα λαχανικά την ημέρα μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά έναντι της εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Στην έρευνα του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο συμμετείχαν 950 άντρες και γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 81 έτη.

Ο εγκέφαλος εκείνων που έτρωγαν τακτικά πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, γερνούσε με πιο αργό ρυθμό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο Experimental Biology που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ευεργετικές επιπτώσεις που έχουν στον εγκέφαλο, οφείλονται στη βιταμίνη Κ, το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) και τις φυσικές χρωστικές ουσίες λουτεΐνη και β-καροτένιο.

http://medicalnews.gr

Recommended For You