Πώς να κάνεις τη πίτα σουβλάκι σου πιο… fit!

imagesΗ ομάδα του e-FOOD.gr αγαπάει το φαγητό και στο αποδεικνύει κάθε μέρα! Κι ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν βγει στους δρόμους, στις τηλεοράσεις και στα περιοδικά και γράφουν ότι πρέπει να μαγειρεύεις εσύ το φαγητό σου και να τρως μονάχα σαλάτες, εμείς δεν μασάμε.. ή μάλλον μασάμε, αλλά κυρίως το φαγητό μας και ψάχνουμε να βρούμε απλώς πιο υγιεινούς τρόπους να καταναλώνουμε τα εδέσματα που τόσο αγαπάμε.

Ας ξεκινήσουμε με τη πίτα σουβλάκι. Η πίτα σουβλάκι από μόνο της δεν θεωρείται “κακή” επιλογή γεύματος. Το θέμα είναι να ξέρεις να τη τρως σωστά! Μάλιστα για τους περισσότερους αποτελεί και την νούμερο 1 επιλογή για delivery.

Πώς λοιπόν μπορείς να κάνεις τη πίτα σουβλάκι σου πιο… fit; Παρακάτω ακολουθούν μερικά do’s and don’ts που θα σου υποδείξουν τον σωστό δρόμο για τη λαχταριστή, αλλά συνάμα υγιεινή, πίτα.

1. Για αρχή, ζήτησε αλάδωτη πίτα. Έτσι γλυτώνεις πολλές θερμίδες λαδιού. Σε απλά ελληνικά bye bye λίπη και κορεσμένα λιπαρά.

2. Το σουβλάκι κοτόπουλο είναι η πιο σωστή επιλογή κρέατος, αφού είναι χαμηλότερο σε περιεκτικότητα λίπους και το σουβλάκι είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες θερμίδες από τον γύρο.

3. Απέφυγε τις σως. Δεν χρειάζεσαι τη μαγιονέζα για γεύση. Γύρνα στο παραδοσιακότατο τζατζίκι που φτιάχνεται με γιαούρτι. Εάν πάλι δεν είσαι fan του σκόρδου μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν σκέτο γιαούρτι.

4. Ζήτησε να μην σου προσθέσουν extra αλάτι μιας και το σουβλάκι είναι συνήθως αλατισμένο από πριν για λόγους συντήρησης. Η παραπάνω “δόση” είναι υπερβολή.

5. Μην βάλεις μέσα πατάτες. “Πατάτα = Υδατάνθρακας”, κι εσύ κάτι σε “ψωμί” έχεις και από την πίτα σου. Οι πατατούλες δεν είναι τόσο φιλικές όσο φαντάζεσαι αφού ρουφούν αρκετό λάδι και αυτό τις κάνει ανθυγιεινές και παχυντικές. Αντίθετα, βάλε μέσα μαρούλι, ντομάτα ή ακόμα καλύτερα συνδύασε το σουβλάκι σου με μια φρέσκια σαλάτα.

Θερμίδες: Σουβλάκι κοτόπουλο (130), σουβλάκι χοιρινό (180), πίτα σουβλάκι κοτόπουλο ή χοιρινό (330 και 360 αντίστοιχα), πίτα γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό (350 και 370 αντίστοιχα), πίτα κεμπάπ (420).

Η λύση: Ζητήστε αλάδωτη πίτα (γλιτώνετε αμέσως πάνω από 100 θερμίδες), προτιμήστε τα σουβλάκια αντί για τον λιπαρό γύρο και επιλέξτε τζατζίκι αντί για άλλες σως.

Είδες; Δεν είναι τόσο δύσκολο! Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να παραγγείλεις πίτα σουβλάκι θα ξέρεις τι να κάνεις!

http://endiaferonta.com/?p=52092

Recommended For You