Πώς ένα Facebook post μπορεί να σου κοστίσει… 12.500 δολάρια!

imagesΤον Δεκέμβριο του 2012, μία γυναίκα στην Αυστραλία ονόματι Robyn Greeuw, δημοσίευσε στο Facebook το εξής μήνυμα: «Χωρισμένη από τον Miro Dabrowski μετά από 18 χρόνια ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Τώρα παλεύω το σύστημα για να κρατήσω τα παιδιά μου ασφαλή.».

Ο σύζυγος, δάσκαλος στο επάγγελμα, αμέσως παρατήρησε τους γύρω ανθρώπους του να αλλάζουν συμπεριφορά απέναντι του μετά από τη συγκεκριμένη δημοσίευση, και αποφάσισε να αναλάβει δράση στρεφόμενος προς τα δικαστήρια.

Παρόλο που η δημοσίευση διαγράφηκε περίπου τρεις μήνες μετά τη δημιουργία της, τον Φεβρουάριο του 2013, όταν η σύζυγος έλαβε ειδοποίηση για τη δικαστική διαμάχη, εν τέλει ένα στιγμιότυπο της δημοσίευσης ήταν αρκετό για να γίνει η δίκη.

Η σύζυγος δεν κατάφερε να παρουσιάσει αρκετά στοιχεία σχετικά με τη δημοσίευση της περί βίας και κακοποίησης του συζύγου της, κι έτσι το δικαστήριο την τιμώρησε με ποινή 12.500 δολαρίων!

Το δίδαγμα από όλη αυτή την ιστορία είναι πως πρέπει να προσέχουμε πάντα τι δημοσιεύουμε στα Social Media, καθώς δεν πρόκειται για έναν διαφορετικό κόσμο, αλλά για την πραγματικότητα. Οτιδήποτε λέμε online τα βλέπουν συνήθως πολλοί και δεν είναι καλό να στοχοποιούμε ανθρώπους δημόσια. Προσοχή λοιπόν!

πηγή

Recommended For You