Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο της σκυλίτσας Μάγκι

Επικυρώθηκε το πρωί της Δευτέρας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που επέβαλε το υπολιμεναρχείο Καρύστου στον ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο οποίος στις 17 Ιουνίου κακοποίησε μέχρι θανάτου αδέσποτο κουτάβι.

images

Η βάναυση θανάτωση της Μάγκι, όπως ονομαζόταν η σκυλίτσα, προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων, με πάνω από 10.000 φιλόζωους να απαιτούν «να τιμωρηθεί ο δολοφόνος» στη διαδικτυακή καμπάνια «Δικαιοσύνη για τη Μάγκι».

Πολλές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το ψητοπωλείο του βασανιστή της Μάγκι στις 20 Ιουνίου, ενώ η υπόθεση πήρε ακόμη και διεθνή δημοσιότητα.

Κατόπιν πιέσεων, στις 11 Αυγούστου επιβλήθηκε το πρόστιμο, που επιβεβαιώθηκε χθες, αφού απορρίφθηκε η ένσταση του ταβερνιάρη.

Εκκρεμεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την αναφορά φιλοζωικής οργάνωσης ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, μετά από παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ως «μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος» χαρακτηρίζει την επικύρωση του προστίμου η ιστοσελίδα www.zoosos.gr, που πρώτη ανέδειξε το περιστατικό, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό επιβάλλει πρόστιμο για κακοποίηση ζώου, και μάλιστα το ανώτατο που προβλέπεται.

http://www.efsyn.gr

Recommended For You