Προανακριτική: Αλλοίωσε τη λίστα ο Βαξεβάνης

Θέμα «λαθροχειρίας» της λίστας Λαγκάρντ και από τον κ. Κώστα Βαξεβάνη προέκυψε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση καθώς στοιχεία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης αποδεικνύουν ότι ο δημοσιογράφος δεν μετέφερε πιστά το περιεχόμενο του στικ στο περιοδικό Hot Doc. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ισχυρά ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό για την κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει εξ αρχής τους ισχυρισμούς του κ. Βαξεβάνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης  παρουσίασε το περιεχόμενο του στικ που τους είχε καταθέσει ο κ. Βαξεβάνης και το τεύχος του περιοδικού στο οποίο είχε δημοσιεύσει όλα τα ονόματα της λίστας προκειμένου να δείξει ότι υπήρξε αλλοίωση σε όνομα γνωστού επιχειρηματία (σ.σ. αντί για το όνομα του επιχειρηματία γράφηκε η επωνυμία μιας εκ των επιχειρήσεών του). Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δραστηριοποιείται και στον χώρο των media ενώ υπήρξε και εργοδότης του κ. Βαξεβάνη.
Υπό αυτά  τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έσπευσε να «αγκαλιάσει» ένα πρόσωπο το οποίο πλέον την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσίευση της – πολλαπλά – αλλοιωμένης λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό του κ. Βαξεβάνη «Hot Doc» και την δίωξη που άσκησε εναντίον του η δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως: 
«Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού…». Το ίδιο έσπευσε να κάνει και ο κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε δηλώσει: «Η τελευταία εξέλιξη της δίωξης ενός δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Ελληνα πολίτη, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
Ο επιχειρηματίας είναι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα crime.gr είπε πως επρόκειτο για έναν εταιρικό λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα. Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ των αναγκών της να έχει λογαριασμούς ώστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Έλληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».
http://www.protothema.gr

Recommended For You