Πρεμιέρα για την ΕΔΤ με την “Κυρία Δήμαρχο” Χωρίς την άδεια του σκηνοθέτη!

Στις 9 το βράδυ ακριβώς άρχισε την εκπομπή προγράμματος η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, από τα Στούντιο Παιανίας.

Η πρώτη μετάδοση έγινε με την προβολή της ταινίας “Η κυρία δήμαρχος”, στην οποία πρωταγωνιστούν η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Βασίλης Αυλωνίτης.
Εντύπωση προκαλεί ότι στις πρώτες εικόνες έλειπε το “Ε” από το “ΕΔΤ” με τους δέκτες να αναγράφουν μόνο “ΔΤ”.
Ακολουθούν ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο και μία ακόμη ταινία και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα διακοπεί ως τις 8 το πρωί, οπότε και θα ξαναρχίσει με “παιδική” εκπομπή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Π. Καψή, αρχικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων (κρόουλ) από τις οθόνες.
Θα υπάρξει επίσης άμεσα, όπως είπε, προκήρυξη θέσεων ώστε να προστεθούν στο πρόγραμμα και δελτία ειδήσεων.
Πολιτικές αντιδράσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα “μαϊμού” χωρίς άδεια
Πειρατική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκπομπή σήματος της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, κάνοντας λόγο για “κορύφωση της παρανομίας που διαπράττεται εδώ και εβδομάδες εκ μέρους της κυβέρνησης”.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης παρατηρεί ότι «η μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, η εκπομπή του σήματος “μαϊμού” χωρίς άδεια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την νομιμότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της”.
ΚΚΕ: Απαράδεκτη η εκπομπή προγράμματος από ιδιωτικά στούντιο
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει την “απαράδεκτη”, όπως την χαρακτηρίζει, κίνηση της κυβέρνησης να εκπέμψει το πρόγραμμα του λεγόμενου “μεταβατικού σχήματος” από ιδιωτικά στούντιο και ζητεί να ανοίξει τώρα η ΕΡΤ, χωρίς καμία απόλυση και με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Χωρίς την άδεια του σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη μεταδίδεται από την “Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση” η ταινία “Η κυρία δήμαρχος” με τη Γεωγία Βασιλειάδου και το Βασίλη Αυλωνίτη. Ο σκηνοθέτης επισημαίνει πως ουδείς από το υπουργείο οικονομικών ή από το υφυπουργείο Δημόσιας Τηλεόρασης, τον κάλεσε για να του ζητήσει την άδεια.
http://news247.gr & http://www.paron.gr

Recommended For You