Ποιο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό ως 9 Ρίχτερ στην Ελλάδα;

Οι τελευταίοι σεισμοί στη βόρεια Πελοπόννησο, έκανα του ιστορικούς, να γυρίζουν χιλιάδες χρόνια πίσω, στην μυστηριώδη εξαφάνιση της αρχαίας πόλης της Ελικής.
Οι ιστορικοί αναφέρουν, πως η αρχαία πόλη της Ελικής που βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, χάθηκε μέσα στη θάλασσα το 373 π.Χ, ύστερα από έναν τρομακτικά ισχυρό σεισμό που πιθανότατα να άγγιξε και τους 9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το ρήγμα της Ελικής όπως μπορείτε να το δείτε και στην παραπάνω εικόνα, ιστορικά έχει δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς, ένας εκ΄των οποίων ήταν και τα 9 Ρίχτερ. Προφανώς και αν κοιτάξουμε το χάρτη της περιοχής, καταλαβαίνουμε μόνο και μόνο από τη διαμόρφωση που έχει το έδαφος, ότι στη περιοχή εκείνη μπορούσαν να συμβαίνουν τόσο μεγάλα σεισμικά γεγονότα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας τέτοιος σεισμός μπορούσε να αλλάξει πολλά σε θάλασσα και στεριά και να διαμορφώσει νέα γη. Οι σεισμολόγοι στο παρελθόν έχουν αναφέρει πως σε όλο το πλανήτη αλλά και στη χώρα μας έχουν γίνει στα αρχαία χρόνια τόσο μεγάλοι σεισμοί, καθώς διαμορφωνόντουσαν και θα διαμορφώνονται νέοι Ήπειροι, νέα νησιά, νέα ηφαίστεια, θα βυθίζονται περιοχές, θα γεννιούνται βουνά κ.τ.λ. Ήταν φυσιολογικό ακόμα και σε μη σεισμογενής περιοχές του πλανήτη μας, να γίνονται μεγάλη σεισμοί, ώστε η διαμόρφωση των Ηπείρων να αλλάζει συνεχώς, όπως και θα συνεχίζει να αλλάζει για όσο υπάρχει ο πλανήτης μας.
http://greek-weather.org

Recommended For You