Πικάντικα γεμιστά μπιφτέκια με μπλε τυρί και σκορδάτα μανιτάρια

Υλικά:

1) 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2) 7 φρυγανιές τριμμένες
3) 1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
4) 100 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (1/2 κεσεδάκι δηλαδή)
5) 2 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
6) 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
7) 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
8) ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
9) 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας λάδι
10) 1 κουταλιά της σούπας worcestershire sauce
11) Αλάτι
12) Πιπέρι
13) 100 γραμμάρια μπλε τυρί, κομμένο σε 6 ίσα κομμάτια

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπλε τυρί. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά το μίγμα του κιμά. Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 ίσα μέρη. Το κάθε μέρος του κιμά το πλάθουμε σε μπάλα και μέσα του βάζουμε από ένα κομμάτι μπλε τυρί. Στη συνέχεια το κλείνουμε καλά να μην έχει πουθενά τρύπα και χυθεί το τυρί κατά το ψήσιμο.

Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με μια λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα 6 γεμιστά μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα στο αερόθερμο. Αν χρειαστεί τα γυρίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τα μπιφτέκια μας, είναι έτοιμα.

Σερβίρονται με σκορδάτα μανιτάρια και μια ωραία δροσερή σαλάτα καρότου.

Tip:

Τα σκορδάτα μανιτάρια τα φτιάχνω ως εξής. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα μανιτάρια brown. Είναι σαν τα κλασσικά champion αλλά σε καφέ χρώμα αντί για άσπρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μανιτάρι θέλετε. Τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Τα σοτάρουμε και προς το τέλος του σοταρίσματος ρίχνουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσσα σκόρδου. Τέλος τα σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πιούν τα υγρά τους. Σερβίρονται ζεστά.

http://laxtaristessyntages.blogspot.gr

Recommended For You