Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τα ταξίδια – αστραπή σε ειδικές κάψουλες

Το φιλόδοξο σχέδιό του να προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών μέσα σε κάψουλες από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, που θα κινούνται σχεδόν με υπερηχητικές ταχύτητες παρουσίασε ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ιδρυτής της PayPal, του SpaceX και της εταιρείας Tesla.
Η ταχύτητα με την οποία θα ταξιδεύουν μέσα στον αγωγό θα φτάνει το αστρονομικό νούμερο των 1.220 χιλιομέτρων την ώρα! Το κόστος κατασκευής του όλου εγχειρήματος, υπολογίζεται από τον Μασκ σε 6 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, ένας γιγάντιος σε μήκος αγωγός που θα συνδέει τις δύο πόλεις των δυτικών ΗΠΑ θα δημιουργηθεί ώστε να γίνει εφικτή η μεταφορά επιβατών από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες.
Οι δύο πόλεις απέχουν 610 χιλιόμετρα η μια από την άλλη.
Ο χρόνος που θα απαιτείται για τις κάψουλες προκειμένου να φτάσουν από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες θα είναι 30 λεπτά.
Οι κάψουλες θα μπορούν να «εκτοξεύονται» μέσα στον αγωγό, μεταφέροντας επιβάτες, αποσκευές αλλά και οχήματα, σύμφωνα με τον Μασκ, κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ο Μασκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το εισιτήριο για το ταξίδι δεν θα ξεπερνά ανά άτομο τα 20 δολάρια.
Εντός της επόμενης τετραετίας, θα είναι δυνατή η κατασκευή ενός πειραματικού αγωγού με κάψουλες, τόνισε μάλιστα ο Μασκ.
http://www.skai.gr

Recommended For You