Παραπλανητική διαφήμιση της NOVA για το «ποδοσφαιρικό πακέτο»

Αντιδράσεις προκαλεί η παραπλανητική διαφήμιση της NOVA με την οποία προσπαθεί να προσελκύσει νέους πελάτες για το ποδοσφαιρικό πακέτο.
Η NOVA διαφημίζει το ποδοσφαιρικό πακέτο με συνδρομή 19,90 ευρω παραπλανώντας εκατομμύρια φίλους του ποδοσφαίρου.
Κι αυτό γιατί στην ουσία το συγκεκριμένο πακέτο κοστίζει 49,80 ευρω.
Στην πραγματικότητα για να αποκτήσει κάποιος το ποδοσφαιρικό πακέτο με 19,90 ευρω θα πρέπει να έχει γίνει συνδρομητής και σε ένα άλλο πακέτο το 3play πληρώνοντας άλλα 29,90 ευρω και μάλιστα με δέσμευση 12 μηνών, σύνολο δηλαδή 49,80.
Η NOVA ακόμα και στο διευκρινιστικό crawl bar που παίζει μαζί με τη διαφήμιση, αποφεύγει να εξηγήσει στους τηλεθεατές το συνολικό κόστος του πακέτου.
Ακόμη και αν η διαφήμιση μπορεί να σταθεί νομικά είναι ανήθικο να μην εξηγείς στους καταναλωτές την πραγματικότητα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ευγγελία Κεκελέκη, ΓΓ του κέντρου προστασίας Καταναλωτών και Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο εσωτερικώς αγοράς της Ευρωπαϊκής, Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Κεκελέκη «εάν δεν δίνεται στην ίδια τη διαφήμιση η διευκρίνηση, είτε με γράμματα από κάτω που τρέχουν, είτε με το σπικάζ, τότε είναι παραπλανητική και από νομικής πλευράς. Εάν όμως δίνεται με κάποιον τρόπο μια προειδοποίηση στον καταναλωτή τότε είναι αυτό που λέμε το ανήθικο». Είπε ακόμα ότι «εάν ο καταναλωτής αρχίσει να κάνει παράπονα γραπτά προς την εταιρία, τότε θα μπορέσει να διορθωθεί και αυτή η κατάσταση. Πρέπει κάποια στιγμή και οι καταναλωτές να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε ακόμη και το αν είναι νόμιμο το ανήθικο αυτής της ιστορίας».
http://www.skai.gr

Recommended For You