Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αύριο για την ΕΡΤ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων.
Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» και σήμερα στις 18:00 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «καταδικάζει την πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».
«Η Κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του Ευρύτερου και Στενού Δημοσίου Τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην Τρόικα» προσθέτει.
Νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας στο Reuters, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος δήλωσε ότι θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούν «για τις απαράδεκτες αλλαγές που απαιτήθηκαν από τους δανειστές».
Συμμετοχή της ΠΟΕ – ΔΟΥ
Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ) η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι ”η ΕΡΤ δεν θα κλείσει”, ”δεν θα υπάρξουν απολύσεις”»
Όπως τονίζει, «το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης χορηγός της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας».
Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη
Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει στην απεργία και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
Kαι οι γιατροί του ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία
Τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΣΥ.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «το κλείσιμο της ΕΡΤ -με απλή υπουργική απόφαση- συνιστά ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν είναι μόνον η εκποίηση δημόσιων αγαθών που μας εξοργίζει. Είναι και ο ολισθηρός δρόμος που ανοίγει, ώστε με την ίδια διαδικασία να κλείσουν δεκάδες Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές του ΕΟΠΥΥ».
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει αύριο η Αθήνα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ
Με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πρωί συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης.
Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης» να κλείσει την ΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, θα συμμετάσχει στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ, «αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων».
http://www.protothema.gr

Recommended For You