Πέντε τρόποι να μην νιώθεις πια κούραση στο γραφείο

Αυτή η οικεία αίσθηση στο γραφείο το μεσημέρι. Θες να σταματήσεις να σκέφτεσαι, νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη ενέργεια. ”Κάπως έτσι μάλλον νιώθουν τα κινητά στο 10%” σκέφτεσαι. Τα μάτια σου κλείνουν, σκέφτεσαι τη λύση του καφέ, θες το κρεβάτι σου ή έστω να μη σου μιλάει κανείς. Πιο πολύ απ όλα όμως επειδή είσαι επαγγελματίας θες να βρεις τρόπους να έχεις πίσω την χαμένη σου ενέργεια και να τελειώσεις με όλα αυτά τα excel και μερικές από τις εκκρεμότητες που έχουν μείνει πριν τις διακοπές. Όλα αυτά χαμογελαστή και έτοιμη για να πας για ένα ποτό μετά.

kourasi-3

Κινήσου

Μόλις νιώθεις τα κύματα να σε πλησιάζουν, όταν αρχίζουν να βαραίνουν τα μπράτσα σου και βλέφαρα σου, σήκω από το γραφείο, βγάλε τα γυαλιά σου και πήγαινε μέχρι τη κουζίνα του γραφείου. Περπάτα λίγο ανάμεσα στα γραφεία, πες ένα γεια σε μια επίσης χαλαρή συνάδερφο σου, αν μπορείς βγες για λίγο έξω. Έστω στο μπαλκόνι. Συνήθως η ενέργεια σου σε εγκαταλείπει το μεσημέρι, όπου έχεις ήδη 5-6 ώρες γεμάτες στο γραφείο, χρειάζεσαι λίγο φρέσκο αέρα.

Πιες νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 50-65% νερό, έτσι δεν είναι παράξενο που όταν δεν έχεις πιει αρκετό να μη νιώθεις καλά. Από κούραση μέχρι πονοκέφαλο και κράμπες, η αφυδάτωση συμβαίνει στο σώμα μας πριν διψάσουμε και δημιουργεί όλα αυτά που σου κλέβουν τη δύναμη και την ενέργεια. Έχε το κλασικό μπουκαλάκι με νερό μαζί σου, ιδανικά θες 4 τέτοια την ημέρα. Μπορείς να ενυδατωθείς και από τσάι και χυμούς επίσης.

kourasi-1

Μάσησε μια τσίχλα

Έχουμε διαβάσει κατά καιρούς διάφορες έρευνες που αφορούν τη δύναμη της μέντας να ”ξυπνήσει” το μυαλό. Μια πρόσφατη του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ επιβεβαίωσε ότι οι μαθητές που μασούσαν τσίχλα κατάφεραν να μείνουν περισσότερες ώρες χωρίς να νυστάξουν απέναντι από εκείνους που δε μασούσαν.

Φάε μαύρη σοκολάτα

Αγαπημένος τρόπος καταπολέμησης της υπνηλίας στο γραφείο. Η μαύρη σοκολάτα κερδίζει το άγχος, αυξάνει τη διάθεση, τη δημιουργικότητα, δε θα μου φαινόταν παράξενο να αυξάνει και την αυτοπεποίθηση. Έχε μια πλάκα μαύρης σοκολάτας στο συρτάρι του γραφείου και κόψε ένα-δύο κομματάκια κάθε απόγευμα. Ένα-δύο!

kourasi-2

Άκουσε μουσική

Eαν η κούραση σου προέρχεται από ψυχολογικούς παράγοντες, το στρες είναι ο κύριος αντίπαλος σου. Ένας εύκολος τρόπος να χαλαρώσεις στο γραφείο είναι να ακούσεις μουσική. Βάλε τα ακουστικά σου, έχε έτοιμες λίστες. Η δημιουργικότητα θα είναι και πάλι μαζί σου. Εύχομαι να μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί σε πολλές εταιρείες δεν επιτρέπεται, και φυσικά να το επιτρέπει και η φύση της δουλειάς σου.

Πηγή: savoirville.gr

Recommended For You