Πέθανε o «Σαγόνιας» του Τζέιμς Μποντ

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή… φιγούρα της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κέιλ ο άνθρωπος που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».

Ο Ρίτσαρντ Κέιλ – όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κέλι Σάντσες – πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

1977, THE SPY WHO LOVED ME

Ο γιγαντόσωμος Σαγόνιας, Ρίτσαρντ Κέιλ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.

«Ήταν ένας πολύ πιστός φίλος και πελάτης για πάνω από 35 χρόνια, ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας. Δεν ήταν μόνο ένας γίγαντας ηθοποιός, αλλά και ένας γίγαντας άνθρωπος», δήλωσε ο Στιβ Στίβενς ατζέντης του Ρίτσαρντ Κέιλ.

Ο ίδιος είπε ότι ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξ αιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο «κύκλωμα» των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.

Recommended For You